Recept
Chocolate chia pudding
Ben jij ook bewust bezig met je voeding? Terecht! De vraag naar kwaliteitsvolle en functionele voeding is dan ook enorm gegroeid. De inheemse bevolking van Peru is al lang vertrouwd met de zaadjes van de Salvia hispanica, bij ons beter gekend als chiazaad. Deze zaadjes hebben zo veel gezondheidsvoordelen, dat ze intussen wereldwijd gekend zijn. Dankzij dit heerlijk recept kom je te weten hoe je ze in een handomdraai kan verwerken tot een hemels ontbijt of vieruurtje. Dat maakt van deze zaadjes het perfecte superfood voor drukbezette mensen die toch een gezond eetpatroon willen aannemen.
Ingrediënten | |
---|---|
Ongezoete plantaardige melk | 1 kop |
Biotona bio Cacaopoeder | 1 eetlepel |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Vanille | ½ theelepel |
Biotona Chiazaad | 3 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Blender |
- Voeg de plantaardige melk, het cacaopoeder, de ahornsiroop en de vanille toe aan een blender.
- Blend kort en krachtig tot je een glad mengsel bekomt.
- Giet het mengsel in een kom of pot, voeg chiazaad toe. Blijf gedurende de eerste 1 à 2 minuten kloppen om klonters te voorkomen.
- Plaats in de koelkast en laat minimaal 40 minuten of een nacht weken.
- Serveer met je favoriete toppings, bijvoorbeeld een lepel kokosnoot-yoghurt, granaatappelpitjes of frambozen en donkere chocoladeschaafsel.