Keurmerken

Kwaliteitszorg en duurzaamheid spelen een hoofdrol in onze bedrijfsstrategie

  • Producten met het Vegan logo zijn vrij van dierlijke ingrediënten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Bovendien is er bij de productie en ontwikkeling geen gebruik gemaakt van dierproeven.
  • EU-biolabel geeft aan dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop.
  • Ons geloof in kwaliteit blijkt uit ons ISO 22000 voedselveiligheid certificaat en uit de vele analyses die we laten uitvoeren bij onafhankelijke laboratoria.
  • Het CO2 Neutral label is gebaseerd op de internationaal erkende PAS2060 norm. Dit label kan alleen bekomen worden dankzij reële klimaatinspanningen. Sinds 2007 garandeert dit label dat organisaties die dit label verdienden actief hun lokale en globale klimaatimplact bereken en compenseren.
  • Ons kwaliteitssysteem is gecertificeerd en strikt uitgewerkt volgens de IFS-norm voedselveiligheid (de International Featured Standard). Deze norm is goedgekeurd door de GFSI (Global Food Safety Initiative) en is dus internationaal erkend.
  • De aanwezigheid van de kikker is een duidelijk teken dat het natuurlijke ecosysteem in evenwicht is en bloeit. Als we de kikker niet meer zien, weten we dat het milieu in gevaar is en dat andere soorten binnen dat ecosysteem er binnenkort onder zullen lijden als we niet snel iets doen. En dat is waar Rainforest Alliance zich voor inzet. Het behoud van biodiversiteit. Daarom kiest Biotona voor cacaoproducten die het label dragen.