Veelgestelde vragen

 • Hoe gebruik ik superfoods?

  Superfoods zijn een perfecte aanvulling op onze dagelijkse voeding. Op onze blog kan je verschillende recepten, facts en tips & tricks terugvinden. Wees creatief!

 • Waar kan ik jullie producten kopen?

  Vind alle verkooppunten hier terug.

 • Hoe bewaar ik superfoods best?

  Koel (bij kamertemperatuur) en in het donker bewaren.
  De zak goed sluiten na elk gebruik met de hersluitbare strip.

 • Zijn de producten vegan?

  Ja, alle producten van Biotona zijn vegan gecertificeerd door ‘The vegan society’. Dit herken je ook aan het logo op de verpakkingen.

 • Hoe herken ik biologische voeding?

  De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd in heel Europa. Je herkent biologisch gecertificeerde producten aan het Europese bio-logo. Alleen als de volledige keten – van boer tot winkel – gecontroleerd en gecertificeerd wordt, mag een product het label ‘biologisch’ dragen. Bovendien herken je biologische voedingsmiddelen natuurlijk aan hun smaak, kleur en geur. Ze worden in volle, vruchtbare bodems gekweekt zonder chemische bemesting en bestrijdingsmiddelen. Daardoor groeien ze trager, maar op een meer natuurlijke wijze. Ze nemen ook minder water op, wat een vollere smaak oplevert.

 • Wat is de meerwaarde van biologische voeding?

  De consument is steeds meer geïnteresseerd in biologische voeding. De bezorgdheid om de voedselveiligheid, de gezondheidsrisico’s die ermee verbonden zijn, het welzijn van dieren en onze ecologische voetafdruk maken dat de vraag naar biovoeding blijft stijgen. Maar heel wat mensen twijfelen aan de meerwaarde van biologische voedingsmiddelen. Dat is echter onterecht. Biologische voedingsmiddelen herken je niet alleen aan het Europese bio-logo, maar ook aan hun smaak, kleur en geur. Ze worden in volle, vruchtbare bodems gekweekt zonder chemische bemesting en bestrijdingsmiddelen. Daardoor groeien ze trager, maar op een meer natuurlijke wijze. Ze nemen ook minder water op, wat een vollere smaak oplevert. Onze voorouders kenden een volledig biologisch dieet. Moderne of conventionele landbouwmethoden waarbij genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s), synthetische meststoffen, pesticiden en herbiciden gebruikt worden, bestonden toen nog niet. De afgelopen eeuw wijzigde onze voeding en de landbouwmethoden om ze te produceren sterk, maar ons lichaam en onze genen veranderden niet. Op groenten en fruit zoals bijvoorbeeld aardappelen, aardbeien, perziken worden nog altijd grote concentraties pesticideresiduen teruggevonden. Daarom kies je beter voor de biologische variant. Biologische voeding is misschien duurder aan de kassa, maar aan het einde van de rit kies je voor je gezondheid en die van je kinderen, het welzijn van de dieren, biodiversiteit en een beter leefmilieu. Wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Newcastle toonde onlangs aan dat biologische gewassen als fruit, groenten en granen 20 tot 40% meer belangrijke antioxidanten bevatten dan traditioneel gekweekte gewassen. Uit datzelfde onderzoek bleek dat biologische gewassen minder schadelijke niveaus van zware metalen als cadmium (tot 48% lager), schadelijke pesticiden en stikstofconcentraties bevatten. Amerikaanse wetenschappers toonden zelfs aan dat het eten van bespoten groenten en fruit de zaadkwaliteit bij mannen negatief beïnvloedt.

 • Wat doen superfoods voor je lichaam?

  Als we onevenwichtige voeding eten en blootgesteld worden aan toxinen (door een vervuild milieu, geneesmiddelengebruik, blootstelling aan zware metalen…), wordt ons lichaam erg belast. Onze lever ontgift dagelijks ons bloed en minimaliseert de belasting voor ons lichaam. Alle afval- en ballaststoffen worden uit het lichaam afgevoerd via de lever en de darmen. Daarnaast filteren onze nieren het circulerende bloed en verwijderen ze de meeste ongewenste en schadelijke stoffen. Wanneer deze natuurlijke reiniging moeizamer gaat en ons lichaam uit balans raakt, kunnen allerlei symptomen ontstaan zoals moeheid, lusteloosheid, een vale teint, terugkerende verkoudheden, huiduitslag en mentale dipjes. Een inwendige reiniging of ontgifting helpt om overbelasting van de organen tegen te gaan en meer energie te krijgen. Je zuivert je lichaam dan van toxische stoffen. Hart- en vaatziekten en kanker staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Regelmatige consumptie van groenten en fruit staat in verband met een verminderd risico op chronische ziekten als kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. Superfoods zijn ontzettend rijk aan antioxidanten (ze hebben hoge ORAC-waarden). Antioxidanten kunnen schadelijke vrije radicalen in ons lichaam neutraliseren en hun nefaste invloed voorkomen. Zo worden onze cellen beschermd, wat helpt om je lichaam jong te houden.

Stel een vraag