Recept
Mixed berry chia jam with elderberry
Traditionele confituur barst van de suiker. Voor deze variant werd gekozen voor esdoornsiroop, een ongeraffineerde, biologische, natuurlijke zoetmaker die rijk is aan antioxidanten (polyfenolen). Verder vind je in deze heerlijke jam ook het Biotona Chiazaad. Dit zaad houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en zorgt snel en langdurig voor een verzadigd gevoel! Wordt dit ook jouw nieuwe favoriet?
Ingrediënten | |
---|---|
Mix bevroren blauwe bessen en frambozen | 250 g |
Esdoornsiroop | 3 eetlepels (of meer naar smaak) |
Biotona Vlierbessensap-concentraat | 4 eetlepels |
Biotona Chiazaad | 2 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Steelpan |
- Voeg de bevroren bessen en de Biotona Esdoornsiroop toe aan een pan, verwarm op een middelhoog vuur tot de bessen zacht zijn en hun sappen afgeven.
- Pureer de bessen met een vork en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen.
- Zet het vuur uit, voeg het Biotona Vlierbessensapconcentraat en het Biotona Chiazaad toe en meng goed. Laat dit mengsel in de pan ongeveer 30 minuten indikken en roer af en toe.
- Giet in een pot en bewaar deze in de koelkast. Gebruik deze jam als topping op havermout, pudding, smoothie bowls of toast.