Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Mixed berry chia jam with elderberry

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Mixed berry chia jam with elderberry

Traditionele confituur barst van de suiker. Voor deze variant werd gekozen voor esdoornsiroop, een ongeraffineerde, biologische, natuurlijke zoetmaker die rijk is aan antioxidanten (polyfenolen). Verder vind je in deze heerlijke jam ook het Biotona Chiazaad. Dit zaad houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en zorgt snel en langdurig voor een verzadigd gevoel! Wordt dit ook jouw nieuwe favoriet?

Ingrediënten
Mix bevroren blauwe bessen en frambozen 250 g
Esdoornsiroop 3 eetlepels (of meer naar smaak)
Biotona Vlierbessensap-concentraat 4 eetlepels
Biotona Chiazaad 2 eetlepels
Benodigdheden
Steelpan
  • Voeg de bevroren bessen en de Biotona Esdoornsiroop toe aan een pan, verwarm op een middelhoog vuur tot de bessen zacht zijn en hun sappen afgeven.
  • Pureer de bessen met een vork en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Zet het vuur uit, voeg het Biotona Vlierbessensapconcentraat en het Biotona Chiazaad toe en meng goed. Laat dit mengsel in de pan ongeveer 30 minuten indikken en roer af en toe.
  • Giet in een pot en bewaar deze in de koelkast. Gebruik deze jam als topping op havermout, pudding, smoothie bowls of toast.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Vlierbes

Sapconcentraat van vlierbessen

Chiazaad, wit

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Chiazaad, zwart

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact