
Recept
Kurkuma-gember energieballetjes!
Deze mini-éénhapsballetjes zijn perfecte snackjes voor de kids en geven een gezonde dosis energie zonder dat er suiker aan te pas komt. Ideaal voor thuis, op school of onderweg. Maak een voorraadje dat je tot vijf dagen in de koelkast kunt bewaren en neem er gerust zelf ook een paar!
Ingrediënten (30 balletjes) | |
---|---|
Cashewnoten, ongebrand en ongezouten | 130 g |
Abrikozen, gedroogd | 150 g |
Kokosnoot, geraspt | 40 g |
Biotona Witte chia zaden | 1 eetlepel |
Biotona Kurkumapoeder | 1 theelepel |
Biotona Gemberpoeder | 1-2 theelepels |
Cashew boter | 1 eetlepel |
Honing of ahornsiroop | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Keukenrobot |
- Doe de cashewnoten, abrikozen, geraspte kokos, Biotona Chiazaad, Biotona Kurkuma en Biotona Gember in de keukenrobot. Mix tot het een natte, zanderige consistentie heeft.
- Voeg een eetlepel cashewboter en een eetlepel honing of ahornsiroop toe. Meng tot een mooi geheel. Het deeg moet wat kleverig worden en aan elkaar blijven hangen als je het tussen je vingers drukt.
- Rol ongeveer 30 mini snack balletjes van het deeg.
- Je kunt de balletjes meteen opeten of ze nog wat in de koelkast zetten. Bewaar tot 5 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Smakelijk!