Recept
Chia pudding met yoghurt en matcha
Chiazaad zit boordevol vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten: de ideale combinatie voor een langdurig verzadigd gevoel. Gebruik het in smoothies, als topping op een (fruit)salade of in de yoghurt. Heel bijzonder is dat je er ook heel gemakkelijk een gezonde pudding mee kunt maken, zonder gebruik van pakjes en zakjes die vaak boordevol suiker zitten.
Deze pudding met frisse kokosyoghurt en voedzame matchapoeder is overheerlijk als dessert of als tussendoortje. Extra gemakkelijk: je kunt het op voorhand maken en in de koelkast bewaren.
Ingrediënten (1 portie) | |
---|---|
Biotona bio Chiazaad Raw | 2 eetlepels |
Kokosyoghurt, puur | 120 ml |
Kokosmelk, light | 60 ml |
Ahorn- of agavesiroop | 1 eetlepel |
Biotona bio Premium Matcha | 1 theelepel |
(optioneel) Physalis Collagen Boost | 1 zakje |
Om te serveren: | |
Kokosyoghurt | 1 eetlepel |
Muntblaadjes | Naar keuze |
Biotona bio Premium Matcha | Een scheutje |
Benodigdheden |
---|
Kleine mengkom |
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng goed, tot alles goed gecombineerd is.
- Zet minstens 1 uur (of langer) in de koelkast.
- Roer even door en schep over in de serveerkop. Eventueel decoreren met yoghurt, muntblaadjes en een snuifje matchapoeder. Je kunt het ook serveren met vers fruit, zoals bessen en/of plakjes banaan.