Recept
Beet Banana Chia Pudding
Deze chiapudding met raw rodebietensappoeder, dat is liefde bij de eerste hap! Wist je dat rode bieten al sinds de oudheid worden gezien als natuurlijk afrodisiacum? Helemaal logisch want deze rode grootheid is een boost voor ons uithoudingsvermogen omdat ze de bloeddoorstroming verbetert. Dankzij die eigenschap is ze bovendien ook een natuurlijk alternatief voor het bekende blauwe pilletje. Het intens magentarode sap dat geperst wordt uit rode bieten is lekker zoet, vol en verfrissend. Biotona verwerkt het sap via een hoogtechnologisch proces tot een smaakvol en raw poeder, waarbij de aanwezige fytonutriënten, vitaminen, mineralen en enzymen uit het verse materiaal intact blijven!
Ingrediënten | |
---|---|
Ongezoete haver- of amandelmelk | 1 kopje |
Kleine rijpe banaan | 1 |
Ahornsiroop | 1 theelepel |
Kardemom | ¼ theelepel |
Biotona Red beet | 1 theelepel |
Biotona Chia seeds (zwart of wit) | 4 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Blender |
- Doe de melk, de banaan, de ahornsiroop, de kardemom en het rodebietenpoeder in een blender en mix tot een gladde massa.
- Doe alles in een kom, voeg de chiazaden toe en meng alles om met een garde. Vergeet niet om tijdens de eerste 10 minuten weken enkele keren om te roeren om klonters te voorkomen.
- Plaats in de koelkast en laat het minstens 30 minuten verder weken.
- Breng daarna over naar kleinere potjes of kommetjes, werk af met toppings naar keuze toe (aardbeien, gepofte quinoa of rodebietenpoeder) en serveer.