Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Beet Banana Chia Pudding

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 281
    • Drinks (77)
      • Smoothies (51)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (38)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (4)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (23)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (54)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Beet Banana Chia Pudding

Deze chiapudding met raw rodebietensappoeder, dat is liefde bij de eerste hap! Wist je dat rode bieten al sinds de oudheid worden gezien als natuurlijk afrodisiacum? Helemaal logisch want deze rode grootheid is een boost voor ons uithoudingsvermogen omdat ze de bloeddoorstroming verbetert. Dankzij die eigenschap is ze bovendien ook een natuurlijk alternatief voor het bekende blauwe pilletje. Het intens magentarode sap dat geperst wordt uit rode bieten is lekker zoet, vol en verfrissend. Biotona verwerkt het sap via een hoogtechnologisch proces tot een smaakvol en raw poeder, waarbij de aanwezige fytonutriënten, vitaminen, mineralen en enzymen uit het verse materiaal intact blijven!

Ingrediënten
Ongezoete haver- of amandelmelk 1 kopje
Kleine rijpe banaan 1
Ahornsiroop 1 theelepel
Kardemom ¼ theelepel
Biotona Red beet 1 theelepel
Biotona Chia seeds (zwart of wit) 4 eetlepels
Benodigdheden
Blender
  • Doe de melk, de banaan, de ahornsiroop, de kardemom en het rodebietenpoeder in een blender en mix tot een gladde massa.
  • Doe alles in een kom, voeg de chiazaden toe en meng alles om met een garde. Vergeet niet om tijdens de eerste 10 minuten weken enkele keren om te roeren om klonters te voorkomen.
  • Plaats in de koelkast en laat het minstens 30 minuten verder weken.
  • Breng daarna over naar kleinere potjes of kommetjes, werk af met toppings naar keuze toe (aardbeien, gepofte quinoa of rodebietenpoeder) en serveer.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Rode biet

Heerlijk zoet poeder van rodebietensap

Chiazaad, wit

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Chiazaad, zwart

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact