Recept
Basic chiapudding met rode bessen en granaatappelpitjes
Begin je dag niet met een dipje, maar ga er enthousiast tegenaan. Deze smaakvolle chiapudding geeft je een flinke energieboost. Je kan hem ook in de namiddag drinken om je te wapenen tegen de middagdip.
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Chiazaad (wit, zwart) | ¼ kopje |
Ongezoete haver- of amandelmelk | 1 kopje |
Esdoornsiroop | 2 theelepels |
Toppings: | |
Kokosnoot yoghurt | 1 eetlepel |
Verse rode bessen (frambozen en rode aalbessen) | Handvol |
Biotona Granaatappel | 2 eetlepels |
Esdoornsiroop of rauwe honing | Optioneel |
- Voeg chia zaden, melk en ahornsiroop toe aan een grote pot.
- Meng goed en laat 10 minuten weken, roer regelmatig om klonters te voorkomen.
- Plaats de pot daarna nog minstens een uur (of 's nachts) in de koelkast.
- Giet de chia pudding over in een kom, bedek met kokosnoot yoghurt, bessen, Biotona granaatappelzaden en eventueel een scheutje esdoornsiroop of rauwe honing.