Recept
Spiced apple quinoa breakfast bowls
Verzacht een koude ochtend met deze heerlijk warme ontbijtkom. Dit ontbijt verzadigt niet enkel tot aan de middag, maar is eveneens zeer voedzaam. Gember is goed voor de spijsvertering, zorgt voor meer vitaliteit en helpt energiedipjes tegen te gaan. Biotona Kurkuma bevordert de natuurlijke weerstand en houdt de huid gezond. Een voedzame kick-start van jouw dag!
Ingrediënten (2 porties) | |
---|---|
Quinoa | 90 g |
Appel, klokhuis verwijderd, geschild en versneden | 1 |
Water, gefilterd | 1 kopje (240 ml) |
Amandelmelk | ½ kopje + ½ kopje |
Zeezout | Een snuifje |
Kaneel | 1 theelepel |
Biotona Kurkuma | ½ theelepel |
Biotona Gember | ½ theelepel |
Esdoornsiroop of rauwe honing | 2-3 theelepels |
Toppings: | |
Versneden appel | 1 |
Rozijnen | 2 handenvol |
Walnoten | Een handjevol |
Kaneel | Een snuifje |
Benodigdheden |
---|
Steelpan |
- Voeg de quinoa, de versneden appel, het water, het half kopje amandelmelk en het zeezout toe aan de pan. Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat ongeveer 20 minuten koken, of tot alle vloeistof is opgenomen, af en toe roeren.
- Haal van het vuur en voeg de resterende halve kop amandelmelk, de kaneel, Biotona Kurkuma, Biotona Gember en de ahornsiroop of de honing toe. Goed mengen.
- Verdeel over twee kommen, werk af met de gehakte appel, de rozijnen, de walnoten en de kaneel. Serveer warm.