Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Spiced apple quinoa breakfast bowls

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Spiced apple quinoa breakfast bowls

Verzacht een koude ochtend met deze heerlijk warme ontbijtkom. Dit ontbijt verzadigt niet enkel tot aan de middag, maar is eveneens zeer voedzaam. Gember is goed voor de spijsvertering, zorgt voor meer vitaliteit en helpt energiedipjes tegen te gaan. Biotona Kurkuma bevordert de natuurlijke weerstand en houdt de huid gezond. Een voedzame kick-start van jouw dag!

Ingrediënten (2 porties)
Quinoa 90 g
Appel, klokhuis verwijderd, geschild en versneden 1
Water, gefilterd 1 kopje (240 ml)
Amandelmelk ½ kopje + ½ kopje
Zeezout Een snuifje
Kaneel 1 theelepel
Biotona Kurkuma ½ theelepel
Biotona Gember ½ theelepel
Esdoornsiroop of rauwe honing 2-3 theelepels
Toppings:
Versneden appel 1
Rozijnen 2 handenvol
Walnoten Een handjevol
Kaneel Een snuifje
Benodigdheden
Steelpan
  • Voeg de quinoa, de versneden appel, het water, het half kopje amandelmelk en het zeezout toe aan de pan. Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat ongeveer 20 minuten koken, of tot alle vloeistof is opgenomen, af en toe roeren.
  • Haal van het vuur en voeg de resterende halve kop amandelmelk, de kaneel, Biotona Kurkuma, Biotona Gember en de ahornsiroop of de honing toe. Goed mengen.
  • Verdeel over twee kommen, werk af met de gehakte appel, de rozijnen, de walnoten en de kaneel. Serveer warm.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Gember

Pittig en verfrissend

Kurkuma

Poeder van de kurkumawortel

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact