
Kurkuma – goud voor je gezondheid!
Kurkuma is een plant uit de gemberfamilie waarvan de okergele specerij kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel, wordt gemaakt die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. In de Indiase Ayurvedische traditie wordt de wortel toegepast vanwege de ontstekingremmende werking, de ondersteuning van de leverwerking, voor de mondgezondheid en om het hart gezond te houden. Recentelijk is er ook vanuit de westerse medicinale wereld interesse in onderzoek naar kurkuma.
Biotona bio Kurkuma Raw
Biotona bio Kurkuma Raw is pure kurkuma in poedervorm te gebruiken ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Dankzij de ‘rauwe’ bereiding waarbij geen hoge temperaturen worden gebruikt, blijven de werkzame stoffen optimaal behouden. Dit is lang niet bij alle kurkumapoeders het geval. Biotona Kurkuma bevordert niet alleen de flexibiliteit en de gezondheid van de gewrichten, het is ook goed voor de lever – het ondersteunt de vetvertering – en voor het zenuwstelsel. Het werkt ontstekingremmend en ook de huid is gebaat bij kurkuma vanwege de krachtige antioxidantwerking. Ook de natuurlijke weerstand vaart wel met behulp van kurkuma. Het gebruik van 5 tot 15 gram per dag is voldoende.
Curcuma in de koffie
In zowel Indiase als Indonesische gerechten wordt kurkuma gebruikt in de curry’s en boemboe’s vanwege de warme, iets bittere en aardse smaak die een fijne toevoeging is aan sauzen. Daarbij: geelwortel kleurt gerechten en rijst mooi goudgeel, niet onbelangrijk in culturen waar de kleur van gerechten een belangrijke rol speelt. Ook bij de koffie is kurkuma een aanrader. Een goudkleurige latte met een scheutje espresso en een theelepel kurkuma is een ware feel-good drank met een verrassend lekkere smaak. Voeg Biotona Kurkuma ook toe aan smoothies of shakes in combinatie met vruchten (sappen), andere superfoods, (plantaardige) melk, yoghurt of water.
