
Recept
Wentelteefjes met blauwe bosbessen
Start de dag goed deze vegan wentelteefjes als ontbijt! Wat dacht je van een fruitige versie met banaan en blauwe bessen?
Biotona gedroogde blauwe bosbessen zijn 100% biologische, Europese gedroogde blauwe bosbessen geïnfuseerd met appelsapconcentraat. Hun donkerblauwe kleur hebben deze besjes te danken aan anthocyanines, stoffen die de plant produceert als bescherming tegen externe en extreme invloeden. De blauwe bosbessen voor Biotona worden in het wild geplukt op 1500m hoogte en direct na de oogst en de selectie gedroogd.
Ingrediënten (Voor 4 stuks) | |
---|---|
Volkoren toastbrood | 4 sneetjes |
Banaan, rijp | 1/2 |
Gemalen lijnzaad (vervanger: gemalen chiazaad) | 1 eetlepel |
Amandelmelk | 80 ml |
Kaneel | 1 theelepel |
Biotona Blauwe bosbessen | 4 eetlepels |
Kokosolie | 1 eetlepel, om te koken (optioneel: om te serveren) |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Diep bord, deegroller, koekenpan |
- Leg de sneetjes brood op een plat oppervlak. Snijd de randen af met een scherp mes. Rol vervolgens de sneetjes plat met een deegroller.
- Plet de banaan in een diep bord. Voeg het gemalen lijnzaad, amandelmelk en kaneel toe. Vermeng goed met elkaar.
- Verwarm de kokosolie in de koekenpan.
- Dip beide kanten van de sneetjes brood in het mengsel. Besprenkel één kant met een eetlepel Biotona gedroogde Blauwe bosbessen en rol ze vervolgens stevig op. Doe dit met alle sneetjes.
- Bak de broodrolletjes 4-5 minuten in de koekenpan, draai het rolletje halverwege om.
- Serveer warm met esdoornsiroop.