Recept
Thumbprint cookies with Skin food chia jam
Bestaat er iets gezelligers dan samen koekjes bakjes met je dierbaren? Wij denken van niet en deze koekjes zijn bovendien glutenvrij en overheerlijk! De zelfgemaakte chia jam is verrijkt met Biotona Skin food. Dit poeder is een sublieme mix van 16 waardevolle superfoods de huid gezond houdt, doet stralen en beschermt tegen huidveroudering. Én dat in smaakbom!
Ingrediënten | |
---|---|
Amandelmeel | 50 g |
Havermeel, glutenvrij | 60 g |
Bakpoeder | ½ theelepel |
Kokosolie, gesmolten | 45 ml |
Esdoornsiroop | 45 ml |
Vanille-extract | 1 theelepel |
Voor de chia jam | |
Frambozen, bevroren | 200 g |
Esdoornsiroop | 2 eetlepels |
Biotona Chia | 2 eetlepels |
Biotona Skin food | 1 tot 2 theelepels |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, oven, met bakpapier beklede bakplaat, steelpan |
- Bereid eerst de jam: voeg de bevroren frambozen en de esdoornsiroop toe aan een pan, plaats deze op het fornuis op een laag tot middelhoog vuur, laat de frambozen eerst ontdooien en breng ze erna aan de kook. Kook ze tot ze zacht zijn en pureer ze erna met een vork.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng daarna Biotona Chia en Biotona Skin food erdoor. Laat even staan tot de chiazaadjes de vloeistof geabsorbeerd hebben waardoor een geleiachtige consistentie ontstaat. Doe de jam in een pot.
- Meng het meel en het bakpoeder in een mengkom. Voeg de kokosolie, de esdoornsiroop en het vanille-extract toe. Mix tot je een deegachtige consistentie hebt, het moet nat zijn, maar je moet er balletjes van kunnen rollen met je handen. Voeg een extra eetlepel havermeel toe als het te nat is.
- Rol 6 of 8 balletjes van het deeg, afhankelijk van de gewenste koekjesgrootte. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze lichtjes plat. Maak met de achterkant van een maatlepel of met je vingers een kuiltje in het midden van elk koekje.
- Vul elk putje met een theelepel chia jam. Plaats de resterende jam in de koelkast en bewaar ze tot 5 dagen, gebruik het als topping op een toast, havermout of pudding.
- Bak de koekjes 12 minuten op 175°C. Laat ze afkoelen voordat u ze van de bakplaat haalt (warme koekjes zijn te zacht).