Recept
Tahini turmeric lemon dressing
Deze dressing met een plus krijgt zijn gele kleur dankzij de toevoeging van Biotona Curcuma. De wortel van Curcuma longa of geelwortel heeft naast zijn sublieme smaak ook enkele unieke gezondheidsvoordelen. Zo verbetert het de flexibiliteit en de gezondheid van de gewrichten. Daarnaast is het goed voor de lever (ondersteunt de vetvertering) en het behoud van een gezonde huid en een gezond zenuwstelsel. Ook bevordert het de natuurlijke weerstand en beschermt het onze cellen tegen schadelijke vrije radicalen. De curcumawortels voor Biotona bio Curcuma Raw worden 100% biologisch gekweekt en direct na de oogst en de selectie gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven.
Ingrediënten | |
---|---|
Tahin | 3 eetlepels |
Citroensap | ½ citroen |
Esdoornsiroop of rauwe honing | 2 theelepels |
Biotona Curcuma | 1 theelepel |
Himalaya zout | ½ theelepel |
Biotona Gember | ½ theelepel |
Versgemalen zwarte peper | Naargelang smaak |
Gefilterd water | 4-5 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Kleine kom, garde |
- Doe alle ingrediënten in een kleine mengkom. Mix (bij voorkeur met een garde) tot een zacht en romig mengel. Voeg meer water toe indien de consistentie nog te dik is.
- Besprenkel het over al je salades. De dressing kan bewaard worden in de frigo, in een gesloten pot.