Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Matcha spinach waffles

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 282
    • Drinks (77)
      • Smoothies (51)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (39)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (4)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (23)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (54)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Matcha spinach waffles

Haal je wafelijzer maar al uit de kast, want deze wafel zul je willen proeven! Deze vegan wafels zijn super lekker, kunnen perfect dienen als lunch en duwen de klassieke wafels zo van hun troon. Biotona Chia zorgt voor voldoende verzadiging, Biotona Premium Matcha voor een goede portie antioxidanten die je cellen beschermen en Biotona SuperSprouts voor een knapperige toets. Een lekkernij boordevol goeds dus!

Ingrediënten
Amandelmelk, ongezoet 240 ml
Biotona Chia 8 g
Babyspinazie 2 handenvol
Kokosolie, gesmolten (of olijfolie) 1 eetlepel
Biotona Premium Matcha 1 theelepel
Haverbloem 100 g
Tapioca bloem 8 g
Keltisch zout ¼ theelepel
Bakpoeder 3 g
Voor het serveren
Paprika hummus (substituut: natuurlijke hummus) 2 eetlepels
Avocado, geschild en gesneden 1
Biotona SuperSprouts 2 theelepels
Babyspinazie Een handvol
Zoet paprikapoeder ½ theelepel
Benodigdheden
Blender, mengkom, wafelijzer
  • Zet het wafelijzer aan op volle hitte, het moet erg heet zijn als het beslag klaar is.
  • Voeg de amandelmelk, de Biotona Chia, de spinazie, de olie en de Biotona Premium Matcha toe aan een blender. Mix ongeveer 30 seconden op een hoge stand tot je een gladde massa bekomt.
  • Giet het groene mengsel in een mengkom. Voeg het havermeel, het tapiocameel, het zout en het bakpoeder toe. Vermeng goed. Het beslag moet vrij dik zijn, maar gietbaar. Als je het te dun vindt, kun je er een extra eetlepel havermeel aan toevoegen.
  • Vet het wafelijzer in met kokosolie of gebruik kookspray. Bak 4 wafels ongeveer 6 minuten of tot er geen stoom meer uit het wafelijzer komt. De exacte tijd is afhankelijk van het vermogen en de temperatuur van uw wafelijzer.
  • Leg de wafels op een koelrek of rechtstreeks op de borden. Serveer met hummus, avocado, knapperige Biotona SuperSprouts, babyspinazie en paprikapoeder.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Chiazaad, wit

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Chiazaad, zwart

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Premium Matcha

Voor dagelijks gebruik

Super-Sprouts

Knapperige mix van gespruite zaden

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact