Recept
Matcha spinach waffles
Haal je wafelijzer maar al uit de kast, want deze wafel zul je willen proeven! Deze vegan wafels zijn super lekker, kunnen perfect dienen als lunch en duwen de klassieke wafels zo van hun troon. Biotona Chia zorgt voor voldoende verzadiging, Biotona Premium Matcha voor een goede portie antioxidanten die je cellen beschermen en Biotona SuperSprouts voor een knapperige toets. Een lekkernij boordevol goeds dus!
Ingrediënten | |
---|---|
Amandelmelk, ongezoet | 240 ml |
Biotona Chia | 8 g |
Babyspinazie | 2 handenvol |
Kokosolie, gesmolten (of olijfolie) | 1 eetlepel |
Biotona Premium Matcha | 1 theelepel |
Haverbloem | 100 g |
Tapioca bloem | 8 g |
Keltisch zout | ¼ theelepel |
Bakpoeder | 3 g |
Voor het serveren | |
Paprika hummus (substituut: natuurlijke hummus) | 2 eetlepels |
Avocado, geschild en gesneden | 1 |
Biotona SuperSprouts | 2 theelepels |
Babyspinazie | Een handvol |
Zoet paprikapoeder | ½ theelepel |
Benodigdheden |
---|
Blender, mengkom, wafelijzer |
- Zet het wafelijzer aan op volle hitte, het moet erg heet zijn als het beslag klaar is.
- Voeg de amandelmelk, de Biotona Chia, de spinazie, de olie en de Biotona Premium Matcha toe aan een blender. Mix ongeveer 30 seconden op een hoge stand tot je een gladde massa bekomt.
- Giet het groene mengsel in een mengkom. Voeg het havermeel, het tapiocameel, het zout en het bakpoeder toe. Vermeng goed. Het beslag moet vrij dik zijn, maar gietbaar. Als je het te dun vindt, kun je er een extra eetlepel havermeel aan toevoegen.
- Vet het wafelijzer in met kokosolie of gebruik kookspray. Bak 4 wafels ongeveer 6 minuten of tot er geen stoom meer uit het wafelijzer komt. De exacte tijd is afhankelijk van het vermogen en de temperatuur van uw wafelijzer.
- Leg de wafels op een koelrek of rechtstreeks op de borden. Serveer met hummus, avocado, knapperige Biotona SuperSprouts, babyspinazie en paprikapoeder.