Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Matcha crispy christmas trees

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Matcha crispy christmas trees

Maak deze heerlijke kerstboomkoekjes om volledig in de kerstsfeer komen! Ze zijn niet enkel mooi groen door Biotona Matcha, maar zitten ook nog boordevol beschermende antioxidanten. Wedden dat de kerstman deze ook graag lust?

Ingrediënten
Gepofte rijst 80 g
Biotona Matcha 3 theelepels
Biotona Maca 1 theelepel
Cacaoboter 80 g
Esdoornsiroop 40 ml
Voor de chocoladesaus
Kokosolie 3 eetlepels
Esdoornsiroop 1 eetlepel
Biotona Cacaopoeder 2 eetlepels
Zeezout Snuifje
Benodigdheden
Kleine kookpot of kom geplaatst in een grotere kookpot gevuld met kokend water, mengkom, vierkante of rechthoekige schaal bedekt met bakpapier
  • Smelt de cacaoboter volledig au bain marie. Verwijder erna van het vuur en meng de esdoornsiroop erdoorheen.
  • Voeg in een grote mengkom de gepofte rijst, Biotona Matcha en Biotona Maca samen.
  • Giet de gesmolten cacaoboter over de gepofte rijst. Vermeng goed tot alle rijstkorrels bedekt zijn.
  • Doe het mengsel in een schaal die bedekt is met bakpapier. Druk stevig aan (bekleed eerst met een ander vel bakpapier alvorens aan te drukken om zo te verhinderen dat de rijst aan je handen kleeft).
  • Plaats in de vriezer gedurende 30 minuten om op te stijven. Snijd in driehoeken.
  • Smelt de kokosolie en vermeng met esdoornssiroop, Biotona Cacaopoeder en een snuifje zeezout. Gebruik de saus om deze krokante snacks te versieren.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Beginner's Matcha

Voor een “first date” met Matcha

Premium Matcha

Voor dagelijks gebruik

Extra premium matcha

Voor de ware Matcha-liefhebber

Maca

Poeder van macawortels

Cacao-poeder

Cacaopoeder uit gefermenteerde cacaobonen

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact