Recept
Matcha crispy christmas trees
Maak deze heerlijke kerstboomkoekjes om volledig in de kerstsfeer komen! Ze zijn niet enkel mooi groen door Biotona Matcha, maar zitten ook nog boordevol beschermende antioxidanten. Wedden dat de kerstman deze ook graag lust?
Ingrediënten | |
---|---|
Gepofte rijst | 80 g |
Biotona Matcha | 3 theelepels |
Biotona Maca | 1 theelepel |
Cacaoboter | 80 g |
Esdoornsiroop | 40 ml |
Voor de chocoladesaus | |
Kokosolie | 3 eetlepels |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Biotona Cacaopoeder | 2 eetlepels |
Zeezout | Snuifje |
Benodigdheden |
---|
Kleine kookpot of kom geplaatst in een grotere kookpot gevuld met kokend water, mengkom, vierkante of rechthoekige schaal bedekt met bakpapier |
- Smelt de cacaoboter volledig au bain marie. Verwijder erna van het vuur en meng de esdoornsiroop erdoorheen.
- Voeg in een grote mengkom de gepofte rijst, Biotona Matcha en Biotona Maca samen.
- Giet de gesmolten cacaoboter over de gepofte rijst. Vermeng goed tot alle rijstkorrels bedekt zijn.
- Doe het mengsel in een schaal die bedekt is met bakpapier. Druk stevig aan (bekleed eerst met een ander vel bakpapier alvorens aan te drukken om zo te verhinderen dat de rijst aan je handen kleeft).
- Plaats in de vriezer gedurende 30 minuten om op te stijven. Snijd in driehoeken.
- Smelt de kokosolie en vermeng met esdoornssiroop, Biotona Cacaopoeder en een snuifje zeezout. Gebruik de saus om deze krokante snacks te versieren.