Recept
Matcha chocolate truffles
Deze matcha truffles zijn zo lekker als ze mooi zijn! Dankzij de Biotona Matcha krijgen deze truffels niet enkel een prachtige kleur, ze krijgen eveneens een verfijnde smaak én je voegt er bovendien extra voedingsstoffen aan toe! Begin je ook al te watertanden?!
Ingrediënten | |
---|---|
Havermoutvlokken | ½ kopje |
Kokosschilfers | ½ kopje |
Amandelbloem | ½ kopje |
Medjool dadels, ontpit | 4 |
Biotona Premium Matcha | 1 theelepel |
Agavesiroop | 3 eetlepels |
Kokosolie | 2 eetlepels |
Kokosmelk | 1 tot 3 eetlepels, zoveel als nodig |
Voor het chocolade omhulsel | |
Kokosolie | 3 eetlepels |
Agavesiroop | 1 eetlepel |
Biotona Cacao | 2 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, kleine pan |
- Mix de havermoutvlokken, de kokosschilfers, de amandelbloem en de dadels met de keukenmachine tot je een vochtige zandconsistentie bekomt.
- Voeg de Biotona Matcha toe en mix opnieuw.
- Blijf blenden terwijl je de agavesiroop, de kokosolie en de kokosmelk toevoegt. Hou de consistentie in de gaten. Het zou kleverig en vochtig moeten worden en je zou er gemakkelijk balletjes mee moeten kunnen vormen met je handen.
- Rol met het deeg 9 gelijke balletjes en plaats ze in de koelkast.
- Smelt de kokosolie in een kleine pan of in de magnetron. Vermeng met de agavesiroop en de Biotona Cacao en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Dompel de matchaballetjes één voor één onder in de chocolade, verwijder ze met een vork en leg ze op een bord met bakpapier. Zet 15 minuten in de koelkast en herhaal nadien het proces van het omhullen met chocolade (op deze manier wordt de chocoladekorst mooi dik).
- Bewaar ze in de koelkast.