Recept
Maqui Chia Pudding
Maquibesjes zijn piepklein en hebben een dieppaarse tot zwarte kleur. Ze groeien aan groenblijvende struiken in Patagonië, het ongerepte zuiden van Chili en Argentinië. De unieke besjes met hun heerlijke smaak zijn al eeuwenlang een goed bewaard geheim van de Mapuche-indianen, de inheemse bevolking van deze regio. Maqui is uitzonderlijk rijk aan antioxidanten, waaronder flavonoïden, fenolzuren en vooral anthocyaninen, met als belangrijkste het delphinidine-3-sambubioside-5-glucoside. Alle vruchten en groenten hebben een ORAC-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe meer antioxidanten ze bevatten. Een algemene regel geldt: hoe donkerder de vruchten en groenten, hoe meer antioxidanten ze bevatten. Maqui bevat één van de hoogtste ORAC-waardes van alle bessen! Met deze heerlijke Maqui Chia Pudding geef je het antioxidanten-level in je lichaam dus een enorme boost!
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Chiazaad (zwart/wit) | ¼ kopje |
Ongezoete haver- of amandelmelk | 1 kopje |
Esdoornsiroop | 2 theelepels (of naar smaak) |
Biotona Maqui | ½ koffielepel |
Natuurlijke yoghurt | 2 eetlepels |
- Doe de chiazaden en de melk met de zoetstof in een pot of kom.
- Meng heel goed en roer nog enkele malen om gedurende de eerste 10 minuten - op deze manier vermijd je klonters en wordt je pudding heerlijk romig.
- Laat minimaal 40 minuten weken in de koelkast.
- Voeg daarna het maquipoeder en de yoghurt toe en meng goed.
- Doe de chiapudding in een kommetje en werk af met je favoriete bessen en noten.