Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Lactosevrije en zelfgemaakte magnumijsjes!

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Lactosevrije en zelfgemaakte magnumijsjes!

Wie wil er nu niet af en toe in een magnum ijsje happen? Voor mensen met een lactose intolerantie is dat niet zo evident! Met dit recept met Biotona Raw Cacao en Coconut Milk Powder is het voor iedereen mogelijk te genieten van een romige verrassing met gezonde plantaardige vetten en 100% pure koudgeperste cacaopoeder, onbewerkt, clean en met behoud van alle fytonutriënten van natuurlijke oorsprong. Cacao staat erom bekend een positief effect te hebben op je humeur. Van deze verrukkelijke lactosevrije ijsjes met knapperige chocoladetopping worden we allemaal vrolijk!

Ingrediënten (4)
Cashewnoten 1 kop (150 g)
Biotona Kokosmelkpoeder 4 el
Water ¾ kopje
Banaan, diepvries 2
Rauwe cacaopoeder 2 el
Laagje rauwe chocolade
Kokosolie 4 el
Cacaoboter 4 el (sub voor meer kokosolie)
Biotona Rauwe cacaopoeder 4 el
Ahornsiroop of honing 2 el (of naar smaak)
Voor de topping 4 el gehakte amandelen
Benodigdheden
Keukenmachine, kom geplaatst over een pan met kokend water
  • Week de cashewnoten minimaal 30 minuten (of langer) in warm water.
  • Smelt kokosolie en cacaoboter in een kom boven een pan met kokend water. Meng het cacaopoeder en de zoetstof naar keuze erdoor en zet apart tijdens het bereiden van het ijs.
  • Giet de cashewnoten af ​​en doe ze samen met kokosmelkpoeder en water in de keukenmachine. Mix tot romig. Stop en schraap de zijkanten indien nodig. Als het te dik is om te mengen, voeg dan gerust wat extra water toe.
  • Voeg bevroren bananen toe. Meng met de hand eerst en blend dan op hoge snelheid tot een gladde massa.
  • Doe 8 eetlepels ijsmengsel uit de keukenmachine in een kom en zet deze opzij. Voeg 2 eetlepels rauw cacaopoeder toe aan het resterende deel van de keukenmachine en mix tot het is opgenomen.
  • Zet 4 ijsbekers in elkaar. Voeg in elk kopje eerst 2 eetlepels cacao-ijsmengsel toe, daarna 2 eetlepels wit ijsmengsel, gevolgd door 2 eetlepels rauwe cacaosaus en een snufje gehakte amandelen. Vries de kopjes minimaal 30 minuten in voordat je ze serveert.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Cacao-poeder

Cacaopoeder uit gefermenteerde cacaobonen

Kokosmelk

Smaakvol poeder, al het beste uit de kokosnoot

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact