Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Roze kokos macarons met rode biet

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 282
    • Drinks (77)
      • Smoothies (51)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (39)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (4)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (23)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (54)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Roze kokos macarons met rode biet

De rode biet is enorm veelzijdig, je kan hem zowel verwerken in salades als desserts. Deze Pink coconut macarons hebben hun prachtige magentarode kleur te danken aan het toegevoegde rodebietensappoeder van Biotona. Rode bieten worden al sinds de oudheid als natuurlijke kleurstof gebruikt. Maar wist je dat pigmenten ook sterke antioxidanten zijn? Daarnaast verbeteren ze de bloeddoorstroming waardoor ze ook je uithoudingsvermogen verbeteren en zorgen voor meer energie en vitaliteit.

Ingrediënten (Voor 16 koekjes)
Kokosnootrasp, ongezoet 150 g
Biotona Kokosmelk 40 g
Amandelmeel 50 g
Biotona rode bietensappoeder 2-3 theelepels
Agavesiroop 4 eetlepels
Kokosolie, gesmolten 2 eetlepels
Aquafaba (vloeistof uit een blikje kikkererwten) ¼ kopje
Voor de chocoladesaus:
Optie 1
Kokosolie, gesmolten 3 eetlepels
Biotona Cacaopoeder 4 eetlepels
Agavesiroop 2 theelepels
Optie 2
Veganistische chocoladestukjes, gesmolten ½ kop
Kokosolie, gesmolten 1 eetlepel
Benodigdheden
Keukenrobot met klopper, mengkom, bakplaat bekleed met bakpapier, oven
  • Begin met het toevoegen van ¼ kopje aquafaba in de grote kom van de keukenrobot en zet de klopfunctie aan op hoge snelheid. Laat de mixer ongeveer 5 minuten werken, tot je stijf schuim hebt. Als alternatief kun je aquafaba ook opkloppen met een elektrische staafmixer.
  • Voeg geraspte kokos, Biotona kokosmelkpoeder, amandelmeel en bietenpoeder toe aan een mengkom. Meng alles goed onder elkaar.
  • Voeg de agavesiroop, de gesmolten kokosolie en 1,5 kopje van het opgeklopte kikkererwtenvocht schuim toe. Goed mengen. De consistentie moet vochtig zijn en het moet makkelijk zijn om balletjes te rollen in je handen, zonder te verkruimelen. Als het deeg te kruimelig is, voeg dan wat meer opgeklopte aquafaba toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol uit het beslag 16 balletjes, druk ze lichtjes plat en schik ze op een beklede bakplaat. Bak 14 minuten, zet na die tijd de oven uit, open de oven en laat de macarons volledig afkoelen op de bakplaat.
  • Wanneer ze afgekoeld zijn, doop de onderkant van elk koekje in chocoladesaus (kies één van de sausopties die in het recept worden genoemd), leg ze op een stuk bakpapier en besprenkel de resterende saus erover. Zet 30 minuten in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Kokosmelk

Smaakvol poeder, al het beste uit de kokosnoot

Cacao-poeder

Cacaopoeder uit gefermenteerde cacaobonen

Rode biet

Heerlijk zoet poeder van rodebietensap

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact