Recept
Roze kokos macarons met rode biet
De rode biet is enorm veelzijdig, je kan hem zowel verwerken in salades als desserts. Deze Pink coconut macarons hebben hun prachtige magentarode kleur te danken aan het toegevoegde rodebietensappoeder van Biotona. Rode bieten worden al sinds de oudheid als natuurlijke kleurstof gebruikt. Maar wist je dat pigmenten ook sterke antioxidanten zijn? Daarnaast verbeteren ze de bloeddoorstroming waardoor ze ook je uithoudingsvermogen verbeteren en zorgen voor meer energie en vitaliteit.
Ingrediënten (Voor 16 koekjes) | |
---|---|
Kokosnootrasp, ongezoet | 150 g |
Biotona Kokosmelk | 40 g |
Amandelmeel | 50 g |
Biotona rode bietensappoeder | 2-3 theelepels |
Agavesiroop | 4 eetlepels |
Kokosolie, gesmolten | 2 eetlepels |
Aquafaba (vloeistof uit een blikje kikkererwten) | ¼ kopje |
Voor de chocoladesaus: | |
Optie 1 | |
Kokosolie, gesmolten | 3 eetlepels |
Biotona Cacaopoeder | 4 eetlepels |
Agavesiroop | 2 theelepels |
Optie 2 | |
Veganistische chocoladestukjes, gesmolten | ½ kop |
Kokosolie, gesmolten | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Keukenrobot met klopper, mengkom, bakplaat bekleed met bakpapier, oven |
- Begin met het toevoegen van ¼ kopje aquafaba in de grote kom van de keukenrobot en zet de klopfunctie aan op hoge snelheid. Laat de mixer ongeveer 5 minuten werken, tot je stijf schuim hebt. Als alternatief kun je aquafaba ook opkloppen met een elektrische staafmixer.
- Voeg geraspte kokos, Biotona kokosmelkpoeder, amandelmeel en bietenpoeder toe aan een mengkom. Meng alles goed onder elkaar.
- Voeg de agavesiroop, de gesmolten kokosolie en 1,5 kopje van het opgeklopte kikkererwtenvocht schuim toe. Goed mengen. De consistentie moet vochtig zijn en het moet makkelijk zijn om balletjes te rollen in je handen, zonder te verkruimelen. Als het deeg te kruimelig is, voeg dan wat meer opgeklopte aquafaba toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol uit het beslag 16 balletjes, druk ze lichtjes plat en schik ze op een beklede bakplaat. Bak 14 minuten, zet na die tijd de oven uit, open de oven en laat de macarons volledig afkoelen op de bakplaat.
- Wanneer ze afgekoeld zijn, doop de onderkant van elk koekje in chocoladesaus (kies één van de sausopties die in het recept worden genoemd), leg ze op een stuk bakpapier en besprenkel de resterende saus erover. Zet 30 minuten in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.