Recept
Amandel-eitjes in een matcha-kokos-nestje
Chocolade paaseitjes ongezond? Deze niet! De paaseitjes die je in de winkel vindt bevatten vaak weinig cacao en méér dan 50% suiker! Van deze eitjes met raw cacao en amandelnoten kan je gelukkig wel onbezorgd genieten. Dankzij het nestje profiteer je ook van alle gezonde eigenschappen van matcha en kokos. Bovendien zijn ze prachtig om je paasfeest op te fleuren.
Ingrediënten (9 stuks) | |
---|---|
Cacaoboter | 65 g |
Kokosolie | 3 eetlepels |
Ahornsiroop, agavesiroop of honing | 3-4 eetlepels (naar smaak) |
Kokosschilfers, ongezoet | 120 g |
Biotona Premium Matcha | 1 eetlepel |
Biotona Cacaopoeder | 2-3 eetlepels |
Rauwe amandelen | Ongeveer 27 (2-3 per nestje) |
Benodigdheden |
---|
Bakpapier, kookpot + mengkom (au bain marie) en nog extra mengkommen |
- Smelt de cacaoboter en de kokosolie au bain marie. Voeg de siroop of de honing toe en meng deze met de gesmolten cacaoboter en kokosolie. Haal van het fornuis en zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de kokosschilfers met het matchapoeder in een grote mengkom. Houd 4 eetlepels van het gesmolten mengsel apart in een kleinere kom, dit zal je nodig hebben voor de chocoladesaus.
- Giet de rest van het mengsel in de kom met kokosschilfers en matcha. Roer goed, tot alles goed vochtig is. Het mengsel plakt nu nog niet aan elkaar.
- Neem nu een eetlepel van het mengsel en leg op een vel bakpapier. Kneed het met je vingers en een lepel in de vorm van een nestje. Hierna zal je nestje steviger worden.
- Herhaal dit proces met het resterende mengsel, tot je een 9-tal nestjes hebt gemaakt. Zet 30 minuten in de vriezer om op te stijven.
- Voeg het cacaopoeder toe aan de kleinere kom met de 4 eetlepels van het smeltmengsel en meng tot je een chocoladesaus bekomt.
- Dompel de amandelen één voor één in de chocoladesaus en leg ze op een bord of op een stuk bakpapier. Laat deze tevens 15-20 minuten in de diepvries opstijven.
- Wanneer de nestjes en de met chocolade bedekte amandelen zijn opgesteven, kun je de amandel-eitjes in de nestjes leggen en de traktaties direct serveren of in de koelkast bewaren tot het paasfeest.