Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Home
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken

Home › Blog › Amandel-eitjes in een matcha-kokos-nestje

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 233
    • Drinks (78)
      • Smoothies (39)
      • Shakes (13)
      • Juices & shots (8)
      • Koffie & latte (32)
      • Thee (5)
      • Mocktails & cocktails (7)
    • Gezonde recepten (93)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (45)
      • Lunch (23)
      • Hoofdgerecht (10)
      • Desserts (46)
      • Gezonde snacks (73)
      • Hapjes (7)
      • Soep (6)
      • Sauzen & dressings (10)
    • Eetstijl (129)
      • Keto (16)
      • Raw (51)
      • Vegan (188)
  • Facts 45
  • Nieuws 9
  • Tips & tricks 4

Boost je gezondheid met een Acerola C500 shot en ontdek meteen ook de handige meeneemverpakking.

lees meer

Recept

Amandel-eitjes in een matcha-kokos-nestje

Chocolade paaseitjes ongezond? Deze niet! De paaseitjes die je in de winkel vindt bevatten vaak weinig cacao en méér dan 50% suiker! Van deze eitjes met raw cacao en amandelnoten kan je gelukkig wel onbezorgd genieten. Dankzij het nestje profiteer je ook van alle gezonde eigenschappen van matcha en kokos. Bovendien zijn ze prachtig om je paasfeest op te fleuren.

Ingrediënten (9 stuks)
Cacaoboter 65 g
Kokosolie 3 eetlepels
Ahornsiroop, agavesiroop of honing 3-4 eetlepels (naar smaak)
Kokosschilfers, ongezoet 120 g
Biotona Premium Matcha 1 eetlepel
Biotona Cacaopoeder 2-3 eetlepels
Rauwe amandelen Ongeveer 27 (2-3 per nestje)
Benodigdheden
Bakpapier, kookpot + mengkom (au bain marie) en nog extra mengkommen
  • Smelt de cacaoboter en de kokosolie au bain marie. Voeg de siroop of de honing toe en meng deze met de gesmolten cacaoboter en kokosolie. Haal van het fornuis en zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Meng de kokosschilfers met het matchapoeder in een grote mengkom. Houd 4 eetlepels van het gesmolten mengsel apart in een kleinere kom, dit zal je nodig hebben voor de chocoladesaus.
  • Giet de rest van het mengsel in de kom met kokosschilfers en matcha. Roer goed, tot alles goed vochtig is. Het mengsel plakt nu nog niet aan elkaar.
  • Neem nu een eetlepel van het mengsel en leg op een vel bakpapier. Kneed het met je vingers en een lepel in de vorm van een nestje. Hierna zal je nestje steviger worden.
  • Herhaal dit proces met het resterende mengsel, tot je een 9-tal nestjes hebt gemaakt. Zet 30 minuten in de vriezer om op te stijven.
  • Voeg het cacaopoeder toe aan de kleinere kom met de 4 eetlepels van het smeltmengsel en meng tot je een chocoladesaus bekomt.
  • Dompel de amandelen één voor één in de chocoladesaus en leg ze op een bord of op een stuk bakpapier. Laat deze tevens 15-20 minuten in de diepvries opstijven.
  • Wanneer de nestjes en de met chocolade bedekte amandelen zijn opgesteven, kun je de amandel-eitjes in de nestjes leggen en de traktaties direct serveren of in de koelkast bewaren tot het paasfeest.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Premium Matcha

Voor dagelijks gebruik

Cacao-poeder

Cacaopoeder uit gefermenteerde Criollo cacaobonen

Biotona

© 2022 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikservaring te verbeteren. Vragen hierover? Bekijk ons
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}