
Recept
Dipsaus met gegrilde avocado en hennep proteïne
Een originele dipsaus met gegrilde avocado en frisse yoghurt als basis. Geef het een gezonde én decoratieve toets met Biotona Superfoods zoals hennep proteïne, gojibessen en gespruite boekweitzaden. De avocado is stevig genoeg om te grillen en de smaak wordt lekker smoky dankzij de grilkruiden. Dip er rauwe of gegrilde groenten in of eet het met tacochips of wat (stok)brood. Het ideale hapje voor een gezellige avond of bij de BBQ!
Ingrediënten (1 potje) | |
---|---|
Rijpe avocado’s | 2 |
Vuurkruiden | Een handvol |
Magere yoghurt | 500 g |
Komkommer | ½ |
Biotona bio Hennep proteïnepoeder Raw | 1 eetlepel |
Koriander | ½ bosje |
Chilipeper | 1 |
Citroensap | 1 eetlepel |
Gepofte quinoa | 1 theelepel |
Biotona bio Gojibessen | 1 theelepel |
Biotona bio gespruite Boekweitzaden Raw | 1 theelepel |
Verse munt | 1 takje |
Rijstcrackers (optioneel) | Naar wens |
Benodigdheden |
---|
Grill |
- Schil de avocado’s, snijd overlangs in twee en verwijder de pit.
- Grill de avocado’s op een hete grill en strooi een handvol vuurkruiden in het vuur.
- Doe de yoghurt met de gegrilde avocado’s, de komkommer, de hennepproteïne, de koriander, het gesnipperde pepertje en het citroensap in de blender. Mix tot een gladde massa.
- Werk af met quinoa, gojibessen, boekweit en een takje munt.
- Serveer (eventueel) met rijstcrackers.