Recept
Creamy butternut pumpkin soup with crunchy SuperSprouts
Geef eens je eigen draai aan die heerlijk klassieke pompoensoep met Biotona superfoods. Deze soep is lekker pittig dankzij de toevoeging van Biotona Curcuma en Biotona Gember. De knapperige Biotona SuperSprouts, een mix van gekiemde zaden, zijn niet alleen mooi als topping, ze zijn ook supergezond en goed verteerbaar. Ze verrijken je gerechten met de ontluikende kracht van een plant in wording.
Ingrediënten | |
---|---|
Ajuin, geel, fijngesneden | 1 kleintje |
Knoflook, fijngesneden | 1 teen |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Butternutpompoen, geschild en gesneden in blokjes | ½ |
Aardappelen, geschild en gesneden in blokjes | 2 kleine / middelgrote |
Water | |
Zeezout | ⅓ theelepel of naar smaak |
Biotona Gember | ½ theelepel |
Biotona Curcuma | ½ theelepel |
Voor de topping: | |
Biotona SuperSprouts | 2 eetlepels |
Magere yoghurt (kokos, soja of gewone) | 2 theelepels |
Benodigdheden |
---|
Staafmixer, pan |
- Stoof de ajuin en de look ongeveer 3 minuten in olijfolie of tot de ajuin doorschijnend wordt.
- Voeg de pompoen, de aardappelen, het zout en genoeg water toe om de groenten net onder water te zetten. Dek af met een deksel en laat 20 minuten koken.
- Haal van het vuur. Voeg het Biotona Curcuma en Biotona Gember poeder toe en mix met een (hand)staafmixer tot je een glad mengsel bekomt. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
- Schenk in kopjes (of kommetjes), bestrooi met de knapperige Biotona SuperSprouts en met wat magere yoghurt (optioneel). Geniet met volle teugen!