Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Creamy butternut pumpkin soup with crunchy SuperSprouts

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Creamy butternut pumpkin soup with crunchy SuperSprouts

Geef eens je eigen draai aan die heerlijk klassieke pompoensoep met Biotona superfoods. Deze soep is lekker pittig dankzij de toevoeging van Biotona Curcuma en Biotona Gember. De knapperige Biotona SuperSprouts, een mix van gekiemde zaden, zijn niet alleen mooi als topping, ze zijn ook supergezond en goed verteerbaar. Ze verrijken je gerechten met de ontluikende kracht van een plant in wording.

Ingrediënten
Ajuin, geel, fijngesneden 1 kleintje
Knoflook, fijngesneden 1 teen
Olijfolie 1 eetlepel
Butternutpompoen, geschild en gesneden in blokjes ½
Aardappelen, geschild en gesneden in blokjes 2 kleine / middelgrote
Water
Zeezout ⅓ theelepel of naar smaak
Biotona Gember ½ theelepel
Biotona Curcuma ½ theelepel
Voor de topping:
Biotona SuperSprouts 2 eetlepels
Magere yoghurt (kokos, soja of gewone) 2 theelepels
Benodigdheden
Staafmixer, pan
  • Stoof de ajuin en de look ongeveer 3 minuten in olijfolie of tot de ajuin doorschijnend wordt.
  • Voeg de pompoen, de aardappelen, het zout en genoeg water toe om de groenten net onder water te zetten. Dek af met een deksel en laat 20 minuten koken.
  • Haal van het vuur. Voeg het Biotona Curcuma en Biotona Gember poeder toe en mix met een (hand)staafmixer tot je een glad mengsel bekomt. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
  • Schenk in kopjes (of kommetjes), bestrooi met de knapperige Biotona SuperSprouts en met wat magere yoghurt (optioneel). Geniet met volle teugen!
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Gember

Pittig en verfrissend

Kurkuma

Poeder van de kurkumawortel

Super-Sprouts

Knapperige mix van gespruite zaden

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact