Recept
Chocolade proteïne donuts
Wie is er nou niet dol op donuts?!! Deze vegan pronuts (hoe deze proteïne donuts ook wel genoemd worden) zijn heerlijk en voeden daarbij je lichaam!
Dankzij het pure én veganistische eiwitpoeder van Biotona maak je hiervan een eiwitrijk tussendoortje. Het levert een compleet spectrum aan aminozuren door de combinatie van een geconcentreerde eiwitfractie uit bruine rijst (met een aminozuurprofiel dat zeer dicht aansluit bij dat van moedermelk) en het eiwitpoeder uit erwten en hennepzaden.
Ingrediënten (Voor 5 donuts) | |
---|---|
Banaan | 50 g (helft van een kleine/middelgrote banaan) |
Amandelmelk, ongezoet | 120 ml |
Appelazijn | 1 eetlepel |
Kokosolie, gesmolten | 2 eetlepels |
Ruwe rietsuiker of kokossuiker | 50 g |
Biotona Veggie Protein | 30 g |
Boekweitmeel | 35 g |
Biotona Cacaopoeder | 16 g |
Biotona Kokosmelk | 8 g |
Zeezout | Een snuifje |
Bakpoeder | ½ theelepel |
Zuiveringszout | ½ theelepel |
Als afwerking: | |
Geraspte kokos | Naar keuze |
Zelfgemaakte chocoladesaus | |
Kokosolie, gesmolten | 2 eetlepels |
Biotona Cacaopoeder | 2 eetlepels |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, donutvorm, oven |
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet de banaan in de mengkom met een vork.
- Voeg de amandelmelk, appelazijn, kokosolie en suiker toe. Roer met een vork tot alles goed vermengd is met elkaar.
- Voeg vervolgens de Biotona Veggie Protein, boekweitmeel, Biotona Cacaopoeder, Biotona Kokosmelk poeder, zout, bakpoeder en zuiveringszout toe. Roer tot een geheel.
- Giet het mengsel in de ingevette donutvormpjes. Bak 15 minuten in de oven.
- Laat de donuts afkoelen in de vormpjes.
- Optioneel: dip de afgekoelde donuts in chocoladesaus en bestrooi met wat geraspte kokos.