Recept
Groene chiapudding met gerstegras
Met chiazaad maak je in no-time een supergezonde pudding. De zaadjes zitten bomvol eiwitten en omega-3 vetzuren en bieden massa’s energie. Double fun: niet alleen geniet je met deze groene chiapudding van de voordelen van chia, het toegevoegde shotje gerstegrassap biedt talloze extra vitamines, mineralen, chlorofyl en antioxidanten! De chiazaadjes krijgen een geleiachtig structuur wanneer ze in aanraking komen met water of met een (plantaardige) melk wat zorgt voor een puddingeffect zonder ingewikkelde receptuur.
Ingrediënten (1 portie) | |
---|---|
Biotona Chia zaden | 2 eetlepels |
Geraspte kokosnoot | 2 theelepels |
Magere/light kokosmelk of amandelmelk | 120 ml |
Agavesiroop | 1 eetlepel |
Kokosyoghurt | 120 g |
Biotona Gerstegras shot | 1 shot |
Voor de afwerking: | |
Kokosyoghurt | 1 theelepel |
Kiwi | 1 |
Geraspte kokosnoot | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
2 mengkommen |
- Meng in een mengkom de chiazaden, de geraspte kokosnoot, de kokosmelk of amandelmelk en de agavesiroop. Roer het de eerste 10 minuten een paar keer door, om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
- Zet minstens 2 uur in de koelkast, of tot alle vloeistof is geabsorbeerd.
- Meng in de tweede mengkom de kokosyoghurt met het gerstegraspoeder uit het zakje.
- Meng de geweekte chia pudding met het groene yoghurt mengsel. Voeg toppings toe en serveer.