Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Groene chiapudding met gerstegras

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Groene chiapudding met gerstegras

Met chiazaad maak je in no-time een supergezonde pudding. De zaadjes zitten bomvol eiwitten en omega-3 vetzuren en bieden massa's energie. Double fun: niet alleen geniet je met deze groene chiapudding van de voordelen van chia, het toegevoegde gerstegrassap poeder biedt talloze extra vitamines, mineralen, chlorofyl en antioxidanten! De chiazaadjes krijgen een geleiachtig structuur wanneer ze in aanraking komen met water of met een (plantaardige) melk wat zorgt voor een puddingeffect zonder ingewikkelde receptuur.

Ingrediënten (1 portie)
Biotona bio Wit/Zwart chiazaad Raw 2 eetlepels
Geraspte kokosnoot 2 theelepels
Magere/light kokosmelk of amandelmelk 120 ml
Agavesiroop 1 eetlepel
Kokosyoghurt 120 g
Biotona bio Gerstegras Raw 1 theelepel
Voor de afwerking
Kokosyoghurt  1 theelepel
Kiwi 1
Geraspte kokosnoot 1 theelepel
Benodigdheden
2 mengkommen
  • Meng in een mengkom de chiazaden, de geraspte kokosnoot, de kokosmelk of amandelmelk en de agavesiroop.
  • Roer het de eerste 10 minuten een paar keer door, om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
  • Zet minstens 2 uur in de koelkast, of tot alle vloeistof is geabsorbeerd.
  • Meng in de tweede mengkom de kokosyoghurt met het gerstegraspoeder.
  • Meng de geweekte chia pudding met het groene yoghurt mengsel.
  • Voeg toppings toe en serveer.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Chiazaad, wit

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Chiazaad, zwart

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Gerstegras

Felgroen poeder van gerstegrassap

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact