Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Chia-Quinoabrood

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Chia-Quinoabrood

Wij eten zo graag brood met iets lekkers op! Maar wat als je moet opletten met gluten?
Met dit chia-quinoabrood maakt Sofie Dumont elke broodliefhebber blij! Wist je dat zowel quinoa als chiazaad vol zitten met eiwitten, vezels en mineralen, maar geen gluten bevatten. Het brood is dus lactose- én glutenvrij!

TIP: Maak het recept dubbel en vries in, zo heb je altijd lekker gezond brood in huis.
Andere kruiden, rozemarijn bijvoorbeeld, zijn zeker ook lekker.

Ingrediënten
(citroen)tijm 1 takje
Biotona Chiazaad gemengd met 240 ml water 90 g
Quinoa, 1 nacht geweekt in water 450 g
Olijfolie 50 ml
Zeezout 1 snuifje
Bakpoeder 1 tl
Limoensap 1/2 limoen
Biotona SuperSprouts 2 handen vol
Benodigdheden
Mengkom, zeef, blender, bakvorm
  • Meng de chiazaadjes met het water, in het begin af en toe mengen tot er een papje ontstaat.
  • Zet de quinoa onder water. Laat 1 nacht rusten.
  • Spoel de quinoa in een zeef. Laat goed uitlekken. (Zet even op een geplooide handdoek, voor extra uitlekken.)
  • Rits de verse tijm van het takje en doe in de blender.
  • Doe het chiapapje en de uitgelekte quinoa erbij. Voeg olijfolie, zout, bakpoeder en limoensap toe.
  • Laat 5 min op de hoogste snelheid draaien tot je een witte schuimige massa bekomt.
  • Verwarm de oven voor op 160° C.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier. Bestrooi de bodem met de Biotona SuperSprouts.
  • Doe de schuimige massa in de bakvorm.
  • Strijk gelijk, bestrooi ook de bovenkant met Biotona SuperSprouts.
  • Laat 90 min. bakken op 160° C.
  • Laat het brood volledig afkoelen voor het aan te snijden op een rooster.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Chiazaad, wit

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Chiazaad, zwart

Vezelrijke zaden, rijk aan omega 3

Super-Sprouts

Knapperige mix van gespruite zaden

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact