Recept
Chia pudding with yoghurt and strawberries
Chiapudding is ondertussen een vaste waarde in de superfoodkeuken. Je kan er eindeloos mee variëren, zo word je het nooit beu. Deze heerlijke klassieke chia pudding bevat bijvoorbeeld zowel wit als zwart chiazaad. In voedingswaarde en smaak is er geen verschil tussen zwarte en witte chia. Wel zouden zwarte chiazaden meer antioxidanten bevatten. Witte chiazaden zijn dan weer meer ‘aantrekkelijk’ qua uitzicht bij gebruik in een chiapudding. Als je ze mixt kan je een pudding bekomen die qua uitzicht meer op een klassieke pudding gaat gelijken. Ze zijn beiden afkomstig van dezelfde plant (Salvia hispanica) en afkomstig uit Zuid-Amerika. Of een plant witte of zwarte chiazaden voortbrengt hangt af van het genotype (genetische variatie) van de plant.
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Chiazaad, wit | 2 eetlepels |
Biotona Chiazaad, zwart | 2 eetlepels |
Plantaardige melk naar keuze | 1 kopje |
Esdoornsiroop | 2 theelepels |
Vanille-extract | 1 theelepel |
Natuurlijke kokosyoghurt | ½ kopje |
Aardbeien | 1 handvol |
Blauwe bessen | 1 handvol |
Benodigdheden |
---|
Kleine mengkom of pot |
- Voeg de chiazaden, de melk, de esdoornsiroop en de vanille toe aan een mengkom of -schaal. Roer alles goed onder elkaar. Zet 5 minuten opzij en roer daarna opnieuw om klonters te voorkomen. Plaats minimaal 1 uur in de koelkast.
- Bereiding van de aardbeiyoghurt - pureer 2 grote of 4 kleine aardbeien met een vork en meng met de natuurlijke kokosyoghurt.
- Verdeel de chia pudding over twee kopjes en werk af met aardbeienyoghurt en de resterende bessen. Enjoy!