Recept
Gezonde cacao pannenkoekjes als ontbijt
Een goede start van de dag is belangrijk! Een gezond cacao pannenkoekje in de ochtend is dat zeker! Cacao van Biotona is een bron van magnesium, het mineraal bij uitstek om vermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast heeft het een gunstig effect op de gemoedstoestand en de alertheid. Heerlijke pannenkoekjes goed voor je gemoed!
Ingrediënten (voor 5 pannenkoeken) | |
---|---|
Rijpe banaan | 1 |
Amandel- of havermelk | 120 ml |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Havermout (vlokken of granen) | 90 g |
Biotona Cacaopoeder | 1 eetlepel |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Biotona Cacaokernen | 2 eetlepels |
Kokosolie | Voor het bakken |
Voor het serveren: | |
Amandelboter | 1-2 theelepels |
Vers fruit naar keuze | Naar smaak |
Benodigdheden |
---|
Blender, antikleefpan |
- Voeg de gepelde banaan, de amandelmelk, de esdoornsiroop, de haver, het Biotona Cacaopoeder en het bakpoeder toe aan de blender.
- Mix tot je een glad pannenkoekenbeslag hebt. Als het te dik is, voeg dan een klein beetje extra plantaardige melk toe.
- Verwarm de koekenpan voor en vet deze in met wat kokosolie.
- Verdeel ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoek, bedek de ongebakken kant met Biotona Cacaokernen. Draai na ongeveer 2 minuten om en bak de andere kant ook ongeveer 2 minuten.
- Serveer met amandelboter en vers fruit naar keuze.