Recept
Geroosterde bloemkool met home made granaatappelsiroop
‘Wat eten we vandaag’ zou de meest gestelde vraag zijn in heel wat huishoudens. Misschien is dit recept met warme, geroosterde bloemkool en homemade granaatappelsiroop wel de inspiratie die je vandaag nodig had.
Ideaal voor een koude winteravond, niet zo alledaags, maar toch snel en lekker! Het Biotona gemberpoeder dat gebruikt wordt in de saus zorgt voor een frisse toets, maar heeft daarnaast ook vele gezondheidsvoordelen. Gember stimuleert de spijsvertering, waardoor je achteraf niet met een zware maag achterblijft.
Ingrediënten (4 personen) | |
---|---|
Bloemkool, heel, rauw | 1 krop |
Olijfolie | 2 eetlepels |
Paprikapoeder | 1 theelepel |
Knoflookpoeder | 1 theelepel |
Zout | ½ theelepel |
Voor de saus: | |
Granaatappelmelasse | 2 eetlepels |
Tahini, light | 2 eetlepels |
Citroensap | 1 eetlepel |
Komijnpoeder | ½ theelepel |
Biotona Gemberpoeder | ¼ theelepel |
Knoflookpoeder | ¼ theelepel |
Zout | ¼ theelepel |
Water | 1-2 eetlepels indien nodig |
Om te serveren: | |
Vers gehakte peterselie | Naar keuze |
Biotona Granaatappelpitjes | Naar keuze |
Amandelschilfers | Naar keuze |
Benodigdheden |
---|
Grote kookpot, ovenvaste schaal, oven, kleine mengkom, kleine garde, keukenborstel |
- Verwijder alle bladeren en snijd het hardste deel van de stengel uit de bloemkool.
- Breng in een grote kookpot water aan de kook. Doe de hele bloemkool in de pan en kook hem 6-8 minuten, tot hij zacht, maar niet helemaal gaar is.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Haal de bloemkool uit de pan en leg hem in een ovenvaste schaal. Meng in een kleine mengkom de olijfolie met paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Bestrijk de bloemkool met het mengsel, zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
- Bak de bloemkool 30-35 minuten, tot hij vorkgaar en mooi bruin is.
- Klop alle ingrediënten voor de saus in een kleine mengkom. Voeg enkel water toe indien je een dunnere consistentie wilt.
- Leg de geroosterde bloemkool op een serveerbord. Besprenkel met granaatappelmelasse saus, voeg veel verse peterselie toe. Strooi er granaatappelpitjes en amandelschilfers over.