Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Geroosterde bloemkool met home made granaatappelsiroop

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Geroosterde bloemkool met home made granaatappelsiroop

‘Wat eten we vandaag’ zou de meest gestelde vraag zijn in heel wat huishoudens. Misschien is dit recept met warme, geroosterde bloemkool en homemade granaatappelsiroop wel de inspiratie die je vandaag nodig had.

Ideaal voor een koude winteravond, niet zo alledaags, maar toch snel en lekker! Het Biotona bio Gember Raw dat gebruikt wordt in de saus zorgt voor een frisse toets, maar heeft daarnaast ook vele gezondheidsvoordelen. Gember stimuleert de spijsvertering, waardoor je achteraf niet met een zware maag achterblijft.

Ingrediënten (4 personen)
Bloemkool, heel, rauw 1 krop
Olijfolie 2 eetlepels
Paprikapoeder 1 theelepel
Knoflookpoeder 1 theelepel
Zout ½ theelepel
Voor de saus
Granaatappelmelasse 2 eetlepels
Tahini, light 2 eetlepels
Citroensap 1 eetlepel
Komijnpoeder ½ theelepel
Biotona bio Ginger Raw ¼ theelepel
Knoflookpoeder ¼ theelepel
Zout ¼ theelepel
Water 1-2 eetlepels indien nodig
Om te serveren
Vers gehakte peterselie Naar keuze
Granaatappelpitjes Naar keuze
Amandelschilfers Naar keuze
Benodigdheden
Grote kookpot, ovenvaste schaal, oven, kleine mengkom, kleine garde, keukenborstel
  • Verwijder alle bladeren en snijd het hardste deel van de stengel uit de bloemkool.
  • Breng in een grote kookpot water aan de kook. Doe de hele bloemkool in de pan en kook hem 6-8 minuten, tot hij zacht, maar niet helemaal gaar is.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Haal de bloemkool uit de pan en leg hem in een ovenvaste schaal. Meng in een kleine mengkom de olijfolie met paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Bestrijk de bloemkool met het mengsel, zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
  • Bak de bloemkool 30-35 minuten, tot hij vorkgaar en mooi bruin is.
  • Klop alle ingrediënten voor de saus in een kleine mengkom. Voeg enkel water toe indien je een dunnere consistentie wilt.
  • Leg de geroosterde bloemkool op een serveerbord. Besprenkel met granaatappelmelasse saus, voeg veel verse peterselie toe. Strooi er granaatappelpitjes en amandelschilfers over.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Granaatappel

Sapconcentraat van Mediterrane granaatappels

Gember

Pittig en verfrissend

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact