
Recept
Granaatappelsiroop, heerlijke smaakmaker
Als je houdt van de keuken van Ottolenghi (een bekende Israëlische chef) dan heb je vaak speciale smaakmakers nodig zoals dadelsiroop, za’atar kruiden, … en ook granaatappelmelasse! Deze siroop is verkrijgbaar bij de meeste Turkse en Marokkaanse winkels, maar je kan het ook zelf maken met Biotona granaatappelconcentraat.
Dit is reeds een heel puur en geconcentreerd sap, maar door deze zoeter te maken is dit een lekkere siroop die je kan gebruiken bij talrijke warme (groenten)ovenschotels, zoals deze salade met worteltjes uit de oven of deze geroosterde bloemkool. Smakelijk!
Ingrediënten (1 bokaal) | |
---|---|
Biotona Granaatappel sap | 240 ml |
Dadelstroop of andere siroop naar keuze | 2 eetlepels |
Citroensap | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Steelpan, glazen bokaal |
- Voeg de Biotona Granaatappelsap, dadelsiroop en citroensap toe aan een steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat ongeveer 5 minuten sudderen op een laag vuur. Langer koken is niet nodig, want het sap is al geconcentreerd.
- Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. De substantie zal dikker worden als het is afgekoeld. Vul een glazen bokaaltje en bewaar tot een maand lang in de koelkast.