
Recept
Algae Chia Pudding
Geen tijd voor ontbijt? Deze algae chia pudding kan je op voorhand maken, is snel klaar en je hebt er de hele dag profijt van. Hij geeft je meer energie en een betere concentratie. Je kan deze unieke felgroene chiapudding ook in een on-the-go potje maken en als vieruurtje consumeren. Zijn kleur heeft deze pudding te danken aan het chlorofyl uit de microalgen, chlorella en spirulina. Met hun hoge concentraties aan bouwstoffen en energie vormen microalgen de basis van de meeste voedselketens in het watermilieu!
Ingrediënten | |
---|---|
Ongezoete haver- of amandelmelk | 1 kopje |
Natuurlijke kokosnootyoghurt | 2 eetlepels |
Ahornsiroop | 2 theelepels |
Natuurlijk vanille-extract | ½ theelepel |
Biotona Chlorella | ½ theelepel |
Biotona Spirulina | ½ theelepel |
Biotona Black chia seed | 4 eetlepels |
- Doe de plantaardige melk, de yoghurt, de ahornsiroop, de vanille en de chlorella en spirulina in een blender en mix alles tot een glad mengsel.
- Doe alles in een kom, voeg chiazaden toe en gebruik een garde om alles samen te mengen. Klop enkele keren om klonters te voorkomen gedurende de eerste 10 minuten nadat je het chiazaad toevoegde.
- Plaats in de koelkast en laat het minstens 30 minuten opstijven. Giet daarna alles over naar kleinere potten of kommen, voeg je favoriete toppings (plakjes banaan, kiwi, kokos flarden) toe en geniet maar!
- Tip: Ben je onzeker of de smaak van algen u wel zal bevallen of probeer je dit voor het eerst, gebruik dan slechts de helft. Je kunt er ook voor kiezen om 1 theelepel chlorella of spirulina te gebruiken in plaats van beide poeders te gebruiken.