
Healthy Peru
Biotona Superfoods betrekt een aantal van haar producten uit Peru: denk bijvoorbeeld aan Maca, Camu Camu, Cacao, Chia en Yaconsiroop. Peru heeft een zeer gevarieerde voedingsbodem die het mogelijk maakt allerlei superfoods te telen. Een traditie die al lang bestaat!
Tientallen ecosystemen
Peru kent een enorme variatie aan landschappen, ecosystemen en klimaten: van het kilometershoge Andesgebergte en vulkanen tot de jungle van de Amazone. Hierdoor heeft het land een enorme variatie aan gewassen te bieden die rijk zijn aan voedingsstoffen en waarvan de heilzame eigenschappen al vroeg door de Inca’s en andere volkeren werden ontdekt.
Maca – Inca power uit de Andes
Het Andesgebergte is met zijn kilometershoge bergen de ideale voedingsbodem van de macawortel. De Inca’s kenden de stimulerende werking van de wortel al, en gaven het aan hun krijgers voor ze ten strijde trokken. Maca werd door de Inca’s gekweekt in het barre berglandschap waar vanwege de felle zon, ruige wind en extreme temperaturen, weinig andere planten konden groeien. De plant is oersterk en daarom geloofde men dat deze de krijgers kracht gaf! De macawortel werd een vast onderdeel van de voeding van de Andesbevolking. Zij erkennen niet alleen de voedingswaarde, maar zijn ook overtuigd van zijn werking op lichamelijke en geestelijke prestaties. De afgelopen decennia heeft het wetenschappelijk onderzoek naar maca een vlucht genomen en zijn de vele actieve bestanddelen die de wortel bevat ook in de moderne wereld erkend.
Camu camu, superbes uit de Amazone
Camu camu, is een geel tot paarsrode bes die groeit aan struikachtige bomen aan de oevers van de Amazone. Amazone Indianen gebruiken de bessen al sinds jaar en dag omdat ze overtuigd zijn van hun kracht. De bes bevat torenhoge gehaltes aan vitamine C. Ter illustratie: verse camu camu bessen bevatten tot 2% vitamine C, terwijl een citroen slechts 0,5% vitamine C bevat. Camu camu bessen zijn daarnaast rijke bronnen van polyfenolen en carotenoïden, mineralen als kalium, ijzer, calcium, fosfor en verschillende aminozuren. Biotona Bio Camu Camu raw is afkomstig van 100% biologische camu camu uit Peru. De bessen worden direct na de oogst en de selectie door middel van vriesdroging verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse bessen. Het droogproces zorgt ervoor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen optimaal behouden blijven.
Cacao van vruchtbare vulkaangrond
Biotona Bio Cacaokernen Raw zijn afkomstig van de bonen van Theobroma cacao, een boom die groeit op de vruchtbare grond in de Zuid-Amerikaanse wouden. Cacao is niet alleen heerlijk als chocoladedrank, het zit boordevol antioxidanten en bevat stofjes die je humeur positief beïnvloeden! Oorspronkelijk werd cacao door de Azteken en Maya’s gebruikt bij spirituele rituelen. Later werd het door de Spanjaarden als lekkernij in Europa geïntroduceerd. De meest aromatische cacaoboon is de Peruviaanse Criollo die voor Biotona duurzaam worden geteeld door lokale boeren. De rijpe cacaopeulen worden handmatig geoogst en onmiddellijk geopend om de bonen en de pulp vrij te maken. De bonen worden samen met de pulp ongeveer een week gefermenteerd wat zorgt voor de ontwikkeling van de complexe smaken en typische karakteristieken van Criollo cacao. Biotona Cacaokernen worden door eenvoudige grove vermaling verkregen uit gefermenteerde, cacaobonen. Dit resulteert in heerlijke krokante cacaokernen, 100% puur en raw, zonder enige toevoegingen, en met behoud van alle fytonutriënten van natuurlijke oorsprong. Rauwe cacao is een gezond alternatief voor reguliere cacao die meestal additieven en suikers bevat.