Recipe
Noten-zaden broodje
Dit noten-zadenbroodje is echt heel lekker. Het bevat bovendien geen gluten en is volledig lactosevrij, maar is wel rijk aan proteïnen en heeft een lage glycemische index. Ideaal bij een heerlijke lunch of een stevig ontbijt.
Ingredients | |
---|---|
Hazelnoten | 40 g |
Walnoten | 50 g |
Amandelen | 2 eetlepels |
Gespruite boekweit | 40 g |
Gebroken lijnzaad | 20 g |
Hennepzaad | 40 g |
Chiazaad | 40 g |
Sesamzaad | 40 g |
Psylliumzaadpoeder | 20 g |
Havermoutvlokken | 80 g |
Quinoavlokken | 80 g |
Zeezout | 7 g |
Water | 340 tot 350 ml |
Necessities |
---|
Bakplaat, grote mengkom |
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng goed met je handen.
- Voeg een beetje water toe en kneed tot het water opgenomen is.
- Doe er dan nog wat water bij. Blijf kneden en water toevoegen tot je een mooi deeg hebt.
- Laat 2 uur afgedekt rusten.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat en laat 1 uur bakken.