Recept
Zelfgemaakte hennepmelk
Hennepmelk wint meer en meer aan populariteit als alternatieve plantaardige melk. Hij wordt gemaakt van de hele hennepzaden en is rijk aan hoogwaardige plantaardige eiwitten, gezonde vetten en mineralen, meer dan de meeste andere soorten plantaardige melk. Hennepmelk heeft een nootachtige smaak en een romige consistentie. Het is een goede optie voor zij die soja, lactose of gluten mijden. Er zitten bovendien flink wat onoplosbare vezels in hennep, die een behoorlijke hoeveelheid water kunnen opnemen. Daardoor neemt het volume voedsel in de maag en darmen toe, wat langer voor een verzadigd gevoel zorgt.
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Hennepzaad | 1 kopje |
Gefilterd water | 4 kopjes |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Himalaya of zeezout | Snuifje |
Benodigdheden |
---|
Blender |
- Doe alle ingrediënten in een hoge snelheid blender en meng tot een gladde massa.
- Het is niet nodig om de melk te filteren, de melk is onmiddellijk klaar voor consumptie.
- Dit is een basisrecept, je kunt je favoriete smaken kiezen om toe te voegen bij het blenden, zoals kaneel, vanille, matcha of zelfs chocolade.