
Recept
Warming quinoa soup
Eindelijk, het soepseizoen is hier terug! Dit recept vult je gegarandeerd met al het goede dat soep te bieden heeft én zelfs meer! Biotona Gember is namelijk niet enkel goed voor de spijsvertering, het zorgt voor meer vitaliteit en helpt eveneens energiedipjes tegen te gaan! Biotona Kurkuma ondersteunt dan weer de vetverbranding en bevordert de natuurlijke weerstand. Een heerlijke manier om kille, uitdagende winterdagen warm en krachtig door te komen!
Ingrediënten | |
---|---|
Olijfolie | 1 eetlepel |
Gele ui, in blokjes gesneden | 1 |
Groene stengel bleekselderij, in blokjes gesneden | 2 |
Wortel, geschild en gehakt | 1 |
Butternut pompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in blokjes gesneden | ½ |
Water of ongezouten groentebouillon (of een combinatie van beide) | 6 kopjes (1200 ml) |
Quinoa | ½ kopje |
Rode gespleten linzen | ½ kopje |
Keltisch zout | 1 theelepel |
Boerenkool, stengels verwijderd, gehakt | 1 kopje |
Biotona Kurkuma | 1 theelepel |
Biotona Gember | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Grote kookpot |
- Voeg de olijfolie, de in blokjes gesneden ui, de selderij en de wortel toe aan een grote kookpot. Kook op middelhoog vuur tot de uien doorschijnend zijn (ongeveer 5 minuten), af en toe roeren.
- Voeg de gehakte butternut pompoen toe en kook nog 3 minuten.
- Voeg het water of de groentebouillon, de quinoa, de rode gespleten linzen en het zout toe. Breng aan de kook, dek af met een deksel, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg de gehakte boerenkool toe en kook nog 5 minuten.
- Haal van het vuur, meng de Biotona Kurkuma en de Biotona Gember erdoor. Proef en voeg indien nodig zout toe.
- Schep over in kommen en serveer. Bewaar restjes maximaal 2 dagen in de koelkast.