Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Warming quinoa soup

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Warming quinoa soup

Eindelijk, het soepseizoen is hier terug! Dit recept vult je gegarandeerd met al het goede dat soep te bieden heeft én zelfs meer! Biotona Gember is namelijk niet enkel goed voor de spijsvertering, het zorgt voor meer vitaliteit en helpt eveneens energiedipjes tegen te gaan! Biotona Kurkuma ondersteunt dan weer de vetverbranding en bevordert de natuurlijke weerstand. Een heerlijke manier om kille, uitdagende winterdagen warm en krachtig door te komen!

Ingrediënten
Olijfolie 1 eetlepel
Gele ui, in blokjes gesneden 1
Groene stengel bleekselderij, in blokjes gesneden 2
Wortel, geschild en gehakt 1
Butternut pompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in blokjes gesneden ½
Water of ongezouten groentebouillon (of een combinatie van beide) 6 kopjes (1200 ml)
Quinoa ½ kopje
Rode gespleten linzen ½ kopje
Keltisch zout 1 theelepel
Boerenkool, stengels verwijderd, gehakt 1 kopje
Biotona Kurkuma 1 theelepel
Biotona Gember 1 theelepel
Benodigdheden
Grote kookpot
  • Voeg de olijfolie, de in blokjes gesneden ui, de selderij en de wortel toe aan een grote kookpot. Kook op middelhoog vuur tot de uien doorschijnend zijn (ongeveer 5 minuten), af en toe roeren.
  • Voeg de gehakte butternut pompoen toe en kook nog 3 minuten.
  • Voeg het water of de groentebouillon, de quinoa, de rode gespleten linzen en het zout toe. Breng aan de kook, dek af met een deksel, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg de gehakte boerenkool toe en kook nog 5 minuten.
  • Haal van het vuur, meng de Biotona Kurkuma en de Biotona Gember erdoor. Proef en voeg indien nodig zout toe.
  • Schep over in kommen en serveer. Bewaar restjes maximaal 2 dagen in de koelkast.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Kurkuma

Poeder van de kurkumawortel

Gember

Pittig en verfrissend

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact