
Recept
Vegan no-bake maqui tart
Inspiratie nodig voor een zoete (gezonde) zonde? Smul van deze heerlijke taart zonder schuldgevoel. Het magische Maqui poeder gemaakt van piepkleine besjes uit Patagonië heeft één van de hoogste gehalten aan antioxidanten. Deze gekende stoffen beschermen onze cellen tegen schadelijke vrije radicalen. Deze taart oogt niet enkel mooi, maar is ook heerlijk! Ook al aan het watertanden?
Ingrediënten (voor 1 taart) | |
---|---|
Voor de taartbodem: | |
Amandelbloem | 1 kopje (100 g) |
Havervlokken | 1 kopje (100 g) |
Kokosnoot, geraspt | 2 eetlepels (15 g) |
Himalayazout | Snuifje |
Kokosolie | 3 eetlepels |
Esdoornsiroop | 3 eetlepels |
Voor de vulling: | |
Biotona Kokosmelk poeder | 1 eetlepel |
Water | 1 kopje (240ml) |
Tapioca, arrowroot of maïszetmeel (bloem) | 1 eetlepel |
Agar agar | 1 theelepel |
Citroensap | 3 eetlepels |
Esdoornsiroop | 4 eetlepels |
Biotona Maqui poeder | ½ theelepel |
Biotona Rode bietensappoeder (substituut: Biotona Superfruits poeder) | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, blender, kleine steelpan, garde, 20 cm springvorm of taartvorm met verwijderbare bodem, bakpapier |
- Voeg de amandelbloem, de havermout, de geraspte kokos en het zout toe aan de keukenmachine. Blend meerdere keren tot goed gecombineerd.
- Voeg de kokosolie en de esdoornsiroop toe en blend opnieuw tot je de consistentie hebt van vochtige, plakkerige crumble.
- Breng het kruimelige mengsel over in de spring- of taartvorm bekleed met bakpapier en druk erop met je vingers om de korst te vormen, waarbij de randen hoger blijven. Plaats in de koelkast tijdens het bereiden van de vulling.
- Doe de volle kokosmelk, het zetmeel (of de tapioca of arrowroot), de agar-agar, het citroensap en de esdoornsiroop in de blender. Mix kort, totdat alle ingrediënten goed zijn gecombineerd en het mengsel glad is.
- Giet het mengsel in de kleine steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat ongeveer 1 minuut doorkoken, tot het ingedikt is.
- Haal van het vuur, voeg de Biotona Superfoodpoeders (Biotona Maqui poeder en Biotona Rodebietensappoeder) toe en klop tot alles goed gecombineerd is. Laat 15-20 minuten afkoelen, maar klop het mengsel elke 5-10 minuten op.
- Giet de gekoelde vulling in de korst. Koel minimaal 3 uur of tot het een vaste consistentie heeft.