Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Vegan, gluten free, oil free carrot cake

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Vegan, gluten free, oil free carrot cake

Dit recept voor een gezonde veganistische wortelcake is een echte topper. Duindoornbesjes zijn, net zoals wortelen, rijk aan carotenoïden en dankzij vitamine C ondersteunen ze het immuunsysteem en gaan ze vermoeidheid tegen. Kokosbloesemsuiker is een natuurlijk zoetmiddel dat in tegenstelling tot geraffineerde suiker heel wat vitaminen en mineralen bevat. Deze cake is heerlijk als ontbijt, bij de koffie of als tussendoortje.

Ingrediënten
Kokosyoghurt ½ kopje (120 ml)
Esdoornsiroop ¼ kopje (60 ml)
Kokosbloesemsuiker ¼ kopje (35 g)
Sinaasappelsap ½ kopje (120 ml)
Biotona Duindoornsap 3 eetlepel (45 ml)
Amandelmelk ¼ kopje (60 ml)
Vanille extract 1 theelepel (5 ml)
Haverbloem 2 kopjes (240 g)
Amandelbloem ½ kopje (50 g)
Tapioca bloem 2 eetlepels (15 g)
Bakpoeder 1 theelepel (4 g)
Natriumbicarbonaat (baking soda) 1 theelepel (4 g)
Kaneel 1 theelepel (3 g)
Biotona Gember 1 theelepel (3 g)
Zeezout ¼ theelepel (1 g)
Wortelen, fijn geraspt 1 en ¼ kopje, (130 g)
Walnoten, gehakt ⅓ kopje (40 g)
Voor het glazuur:
Griekse stijl (dikke) kokosyoghurt 1 kop (240 ml)
Esdoornsiroop 1 eetlepel (15 ml)
Vanille-extract 1 theelepel (5 ml)
Biotona Duindoornsap 1 eetlepel (15 ml)
Voor garnering:
Walnoten, gehakt Klein handjevol
Pompoenpitten Klein handjevol
Geraspte wortel Klein handjevol
Benodigdheden
Grote mengkom, cakevorm (~ 20 cm diameter), oven
  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Voeg de kokosyoghurt, de esdoornsiroop en de kokosbloesemsuiker toe aan de mengkom en mix tot alles goed vermengd is.
  • Voeg het sinaasappelsap, het Biotona Duindoornsap, de amandelmelk en het vanille-extract toe en meng opnieuw.
  • Voeg het havermeel, de amandelmeel, het tapiocameel, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, de kaneel, de Biotona Gember en het zout toe aan de kom met de gemengde natte ingrediënten.
  • Vermeng alles goed.
  • Roer de geraspte wortelen en gehakte walnoten door het beslag.
  • Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.
  • Breng het beslag over in de vorm en bak gedurende 50 minuten.
  • Test met een tandenstoker voordat je hem uit de oven haalt (hij moet er droog uitkomen of er moeten droge kruimels aan vastzitten).
  • Laat volledig afkoelen voordat u gaat glazuren.
  • Bereid het glazuur voor door alle glazuuringrediënten te mengen.
  • Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake, decoreer met de geraspte wortelen, de pompoenpitten en de gehakte walnoten, snijd in plakjes en serveer.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Duindoorn

Sap van duindoornbessen

Gember

Pittig en verfrissend

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact