
Recept
Vegan Tom Kha kai soep
Sluit je ogen wanneer je boven de kookpot hangt en waan jezelf in een kleurrijk en levendig Thais eettentje! Dit plant-based gerecht zit boordevol voedingstoffen en heeft ook een hoog comfort-food gehalte.
Het gemberpoeder van Biotona zorgt voor de nodige pittigheid, is goed voor de spijsvertering, zorgt voor meer vitaliteit en helpt energiedipjes tegen te gaan.
Biotona Kokosmelk voegt een romige structuur toe aan dit recept, verbetert de darmfuncties en verhoogt het verzadigingsgevoel. “Kin ahaan arroy kab!”, zou de Thaise serveerster vriendelijk uitbrengen (wat wilt zeggen: ‘Eet smakelijk!’)
Ingrediënten (2 porties) | |
---|---|
Citroengras | 2 stengels |
Chilipeper | 1 |
Biotona Gember | 1 theelepel |
Groentebouillon | 500 ml |
Tamari-saus | 1 eetlepel |
Paddenstoelen, gesneden (bijvoorbeeld: cremini paddenstoelen) | 150g |
Kerstomaatjes, gehalveerd | 100 g |
Biotona Kokosmelk | 2 eetlepels |
Heet water | 200 ml |
Lente-uitjes, wit en groen gedeelte, gesneden | 2 |
Koriander, gesneden | Een handvol |
Limoen, uitgeperst | 1 |
Himalaya zout | Naar smaak |
Om te serveren: | |
Gekookte basmati rijst | ½ kop p.p. |
Gesneden chilipeper | Naar smaak |
Koriander | Naar smaak |
Limoenschijfjes | Naar smaak |
Benodigdheden |
---|
Kookpot |
- Snijd het citroengras en de chilipeper in de lengte doormidden. Voeg toe aan de kookpot, samen met wat groentebouillon en Biotona Gember poeder. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuutjes pruttelen.
- Haal het citroengras en de chilipeper uit de pot. Voeg vervolgens de tamari-saus, paddenstoelen en kerstomaatjes toe.
- Mix het Biotona Kokosmelk poeder met het heet water. Gebruik hiervoor een lepel of een blender. Voeg het mengsel ook toe aan de kookpot.
- Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat nog 10 minuten koken.
- Haal van het vuur, voeg de gesneden lente-uitjes (spaar wat van het groene gedeelte om later te gebruiken als afwerking), de gesneden koriander en het limoensap toe. Roer goed door elkaar. Proef en voeg zout toe naar smaak.
- Serveer de soep over de gekookte rijst en werk af met gesneden chilipeper, koriander, groene lente-uitjes en limoenpartjes.