Recept
Sea buckthorn mini pancakes
Mini pannenkoeken voor maxi genot! Biotona Duindoornsap zorgt voor een extra gezonde noot. Dit besje zit volgepakt met vitaminen waarbij vitamine C de kroon spant. Het is eveneens de vitamine die je weerstand optimaliseert. Dit is dan ook het uitgelezen moment om veel van deze vitamine in te nemen! En wie zegt nu nee tegen gezonde pannenkoeken als ontbijt?
Ingrediënten | |
---|---|
Amandelmelk | 120 ml |
Biotona Duindoornsap | 1 eetlepel |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Volkoren speltmeel (of havermeel) | 75 g |
Bakpoeder | 1,5 g |
Zuiveringszout | 1,5 g |
Duindoornsaus | |
Biotona Duindoornsap | 1 eetlepel |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, pan met antiaanbaklaag, knijpfles (optioneel) |
- Meng de amandelmelk, het Biotona Duindoornsap en de esdoornsiroop in een mengkom.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en het zuiveringszout toe en meng goed, belangrijk is dat er geen klonters aanwezig zijn in het beslag. Het beslag moet vrij vloeibaar en gemakkelijk gietbaar zijn.
- Verwarm de pan met antiaanbaklaag voor, deze moet heet zijn voor het bakken van de pannenkoeken.
- Giet het beslag in een knijpfles, of gebruik een theelepel om kleine hoeveelheden beslag in een hete pan te gieten.
- Bak op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, draai om als er luchtbellen verschijnen. Herhaal dit totdat je geen beslag meer hebt.
- Bereid de saus door het Biotona Duindoornsap te mengen met de esdoornsiroop.
- Serveer de minipannenkoekjes met vers fruit en de duindoornsaus.