Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Sangria met matcha! Santé!

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Sangria met matcha! Santé!

Met matcha kun je zoveel meer doen dan er gezonde thee mee maken! Wat dacht je ervan om op een mooie zomerdag een origineel aperitief te bereiden van sangria met matcha? Je kunt kiezen uit een alcoholvrije variant of een sangria met witte wijn. Het ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens verrassend lekker!

Ingrediënten (6)
Biotona bio Premium Matcha 2-3 theelepels
Warm water 60 ml
Groene appel, in blokjes gesneden 1
Kiwi, geschild en in blokjes gesneden 2
Groene druiven 2 handenvol
Limoen (1 geperst en 1 in plakjes gesneden) 2
Munt, vers Een bosje
Appelsap 250 ml
Licht bruisend water, gekoeld 750 ml
Optie met alcohol
Halfdroge biologische witte wijn 500 ml
Optie alcoholvrij
Druivensap 500 ml
Benodigdheden
Grote kan, lange lepel, kleine kom + garde
  • Snij de groene appel en kiwi in blokjes en 1 limoen in schijfjes. Pers de andere limoen uit en hou apart.
  • Klop in een kleine kom het matchapoeder met warm water tot het is opgelost. Zet opzij.
  • Doe de blokjes appel en kiwi, de druiven, de limoenschijfjes en verse munt in de grote kan.
  • Giet het matchamengsel over het fruit. Doe hetzelfde met het vers geperst limoensap, de appelsap en de wijn of het druivensap. Meng met een lange lepel. Zet in de koelkast tot het gekoeld is (minstens 30 minuten).
  • Wanneer je klaar bent om te serveren, haal de kan uit de koelkast en voeg het licht bruisende water toe. Roer even door en giet in glazen.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Premium Matcha

Voor dagelijks gebruik

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact