
Recept
Sangria met matcha! Santé!
Met matcha kun je zoveel meer doen dan er gezonde thee mee maken! Wat dacht je ervan om op een mooie zomerdag een origineel aperitief te bereiden van sangria met matcha? Je kunt kiezen uit een alcoholvrije variant of een sangria met witte wijn. Het ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens verrassend lekker!
Ingrediënten (6) | |
---|---|
Biotona bio Premium Matcha | 2-3 theelepels |
Warm water | 60 ml |
Groene appel, in blokjes gesneden | 1 |
Kiwi, geschild en in blokjes gesneden | 2 |
Groene druiven | 2 handenvol |
Limoen (1 geperst en 1 in plakjes gesneden) | 2 |
Munt, vers | Een bosje |
Appelsap | 250 ml |
Licht bruisend water, gekoeld | 750 ml |
Optie met alcohol | |
Halfdroge biologische witte wijn | 500 ml |
Optie alcoholvrij | |
Druivensap | 500 ml |
Benodigdheden |
---|
Grote kan, lange lepel, kleine kom + garde |
- Snij de groene appel en kiwi in blokjes en 1 limoen in schijfjes. Pers de andere limoen uit en hou apart.
- Klop in een kleine kom het matchapoeder met warm water tot het is opgelost. Zet opzij.
- Doe de blokjes appel en kiwi, de druiven, de limoenschijfjes en verse munt in de grote kan.
- Giet het matchamengsel over het fruit. Doe hetzelfde met het vers geperst limoensap, de appelsap en de wijn of het druivensap. Meng met een lange lepel. Zet in de koelkast tot het gekoeld is (minstens 30 minuten).
- Wanneer je klaar bent om te serveren, haal de kan uit de koelkast en voeg het licht bruisende water toe. Roer even door en giet in glazen.