Recept
Ricewraps with ‘super’ green dip
Een heerlijk licht verteerbare lunch met een groene dip die je doet barsten van energie. Biotona Chlorella + Spirulina hebben een diepgroene kleur dankzij het aanwezige chlorofyl. Deze algen zijn enorm rijk aan eiwitten met een uitstekend aminozuurprofiel, waardoor het de perfecte alternatieve eiwitbron is voor vegetariërs en veganisten!
Ingrediënten | |
---|---|
Voor de rijstwraps met groenten | |
Wortel | 1 |
Courgette | 1 kleine |
Rode paprika | 1 |
Himalayazout | Snuifje |
Rijstazijn | 1 eetlepel |
Citroensap | 1 eetlepel |
Paksoi | 1 kleine |
Lente-uitjes | 2 |
Avocado | 1 |
Koriander | 1 handvol |
Arame | 5 g |
Rijstvellen | 4 |
Gepekelde gember | 50 g |
Kiemen (luzerne, radijs, broccoli…) | 1 bakje |
Wasabipasta (optioneel) | 1 tot 2 theelepels |
Chlorella + Spirulinadip | |
Sesamolie | 2 eetlepels |
Sojasaus | 1 eetlepel |
Zwart sesamzaad | 1 theelepel |
Citroensap | ½ eetlepel |
Biotona Chlorella + Spirulina | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Mandoline of dunschiller, groot mes of deegrol |
- Maak de wortel, courgette en paprika schoon en snijd ze met een mandoline of dunschiller in fijne reepjes.
- Strooi er wat himalayazout over en besprenkel royaal met rijstazijn en citroensap. Laat minstens 30 minuten marineren.
- Snijd het witte deel van de paksoi en snipper het fijn. Was de groene bladeren en duw de nerven met een groot mes of deegrol plat.
- Snipper de lente-uitjes. Schil en ontpit de avocado en snijd hem in plakjes. Hak de koriander fijn. Laat de arame 15 minuten weken in water, giet af en knijp er het vocht uit.
- Week de rijstvellen kort in warm water en leg ze plat neer.
- Leg op elk rijstvel een paksoiblad. Vul die verder met het groentemengsel, gesnipperde paksoi, lente-ui, avocado, koriander, geweekte arame, gember, kiemen en (eventueel) wasabi.
- Rol ze op tot pakketjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dip.
- Serveer de wraps met de dip.