Recept
Reishi oatmeal
Een krachtig, verwarmend ontbijt en een boost voor je immuunsysteem, wat heb je nog meer nodig op een koude winterochtend? Deze Reishi oatmeal bevat Biotona bio Reishi complete, poeder van zowel het vruchtlichaam, als de mycelia van deze populaire zwam. Reishi is een eetbare paddenstoel die in China al meer dan 7000 jaar gekoesterd wordt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Medicinale paddenstoelen en havermout zijn beiden rijk aan bèta-glucanen, ze verhogen onze aangeboren weerstand en beschermen ons tegen invloeden van buitenaf!
Ingrediënten | |
---|---|
Havermout | ½ kop |
Water | 1 kop |
Ongezoete haver- of amandelmelk | ½ kop |
Zout van goede kwaliteit | Een snuifje |
Esdoornsiroop | 1 eetlepel |
Biotona Bio Reishi complete | 1 theelepel |
Vanille | ½ theelepel |
Kaneel | ½ theelepel |
- Voeg de havermout, het water, de melk en het zout toe aan een kleine pan.
- Breng dit mengsel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen, tot een romige consistentie, terwijl je regelmatig roert.
- Zet het vuur uit en zet een paar minuten opzij.
- Voeg vervolgens de ahornsiroop, het reishi-poeder, de vanille en de kaneel toe aan de warme havermout.
- Meng goed, breng over in een kom, werk af met fruit en noten naar keuze en serveer warm.