Recept
Pumpkin seed pesto
Deze vegan superfood-pesto wordt gemaakt met Biotona Pompoenpitten. Dit zijn unieke pompoenpitten die gewonnen worden uit Steiermarkse pompoenen. Deze Oostenrijkse pompoenen bevatten pitten zonder huls, die donkergroen zijn van kleur met een heel intense nootachtige smaak. Ze zijn zo smaakvol dat ze puur en ongeroosterd kunnen geconsumeerd worden.
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Pompoenpitten | 1 kop |
Basilicum, vers | 1 goed aangedrukte kop |
Knoflook | 1 teentje |
Zeezout | ⅓ theelepel |
Zwarte peper | Naargelang smaak |
Olijfolie | ¼ kop |
Amandelmelk, ongezoet | ½ kop |
Edelgist | 2 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Blender of keukenmachine, spatel |
- Plaats alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Mix tot een gladde pesto. Schraap de overblijvende restjes van de rand af met de spatel.
- Voeg wat water of amandelmelk toe indien de consistentie nog te dik is.
- Giet de pesto in een potje en bewaar tot 5 dagen in de ijskast.