Recept
Pumpkin seed crackers
Met behulp van dit recept heb je in een mum van tijd smaakvolle glutenvrije pompoencrackers in huis. Heerlijk bij een dip, bij de lunch of simpelweg als snack. Dankzij de Biotona Pompoenpitten zijn deze knapperige crackers een ideale plantaardige eiwitbron en bovendien bevatten deze pitten gezonde vetten. Makkelijk, heerlijk en krokant!
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Pompoenpitten | 1 kopje, (130 g) |
Boekweitbloem | ½ kopje (65 g) |
Keltisch zout | 1 theelepel |
Water, gefilterd | 5 eetlepels (75 ml) |
Optioneel | |
Jouw favoriete kruiden en specerijen |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, bakplaat, bakpapier, deegroller, mes of pizzasnijder, oven |
- Voeg de Biotona Pompoenpitten, het boekweitmeel en het zout toe aan de keukenmachine. Blend tot je een ruwe bloemconsistentie bekomt. Vervolgens kun je ook je favoriete kruiden en specerijen toevoegen als je besluit om gearomatiseerde crackers te maken.
- Voeg water toe en mix opnieuw, tot het deeg begint samen te klitten en plakkerig wordt. Stop en schraap de zijkanten schoon wanneer nodig. Voeg een extra eetlepel water of wat meer boekweitmeel toe om de consistentie aan te passen.
- Neem het deeg in je handen en vorm een bol. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Maak de bol deeg met je handen plat, vorm een min of meer vierkante vorm en rol het deeg vervolgens met een deegroller tot ongeveer 0,3 cm dik. Dek het deeg af met een tweede vel bakpapier indien het deeg aan de deegroller blijft plakken.
- Gebruik een mes of een pizzasnijder om het opgerolde deeg in de gewenste vormen te snijden.
- Bak ongeveer 40 minuten op 150°C of tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdichte verpakking.