
Recept
Geroosterde peer met Power Recup Granola en amandelboter
In de Ayurvedische keuken wordt een warm ontbijt aangeraden ter bevordering van de spijsvertering en om het lichaam in de winter warm te houden. De voedzame Biotona Power Granola is hierbij ideaal voor een lekkere instant-crunch. Kaneel geeft warmte aan de smaken en een kruidige geur. Extra genieten dus! Dit recept met warme peren kan je ook als feestelijk dessert eten.
Ingrediënten (1 portie) | |
---|---|
Peer, rijp maar stevig | 1 |
Amandelboter | 1 theelepel |
Kokosolie | 1 theelepel |
Ahornsiroop of honing | 1 theelepel + extra om op te dienen |
Citroensap | 2 theelepels |
Kaneel | Een snuifje |
Kokosyoghurt of kokosroom | 2 eetlepels |
Biotona Power Granola Recup | 2 kleine handjesvol |
Benodigdheden |
---|
Ovenvaste schaal, kleine sauspan |
- Snij de peer door in de helft en verwijder het klokhuis. Schillen is optioneel. Leg de twee helften in een ovenvaste schaal.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Voeg amandelboter, kokosolie en ahornsiroop toe aan een kleine steelpan. Verwarm tot het net gesmolten is en klop voortdurend door. Haal van het vuur en meng het citroensap en de kaneel erdoor.
- Sprenkel het mengsel over de peerhelften. Voor het beste resultaat wrijf je het vocht met je vingers in de peren.
- Bak 25-30 minuten of tot de peer zacht wordt. Haal voorzichtig uit de oven en leg op een bord.
- Vul elke peer met een eetlepel kokosyoghurt (of room), strooi er de Biotona Recup Granola over en besprenkel optioneel met ahornsiroop of honing. Serveer warm.