Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Geroosterde peer met Power Recup Granola en amandelboter

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Geroosterde peer met Power Recup Granola en amandelboter

In de Ayurvedische keuken wordt een warm ontbijt aangeraden ter bevordering van de spijsvertering en om het lichaam in de winter warm te houden. De voedzame Biotona Power Granola is hierbij ideaal voor een lekkere instant-crunch. Kaneel geeft warmte aan de smaken en een kruidige geur. Extra genieten dus! Dit recept met warme peren kan je ook als feestelijk dessert eten.

Ingrediënten (1 portie)
Peer, rijp maar stevig 1
Amandelboter 1 theelepel
Kokosolie 1 theelepel
Ahornsiroop of honing 1 theelepel + extra om op te dienen
Citroensap 2 theelepels
Kaneel Een snuifje
Kokosyoghurt of kokosroom 2 eetlepels
Biotona Power Granola Recup 2 kleine handjesvol
Benodigdheden
Ovenvaste schaal, kleine sauspan
  • Snij de peer door in de helft en verwijder het klokhuis. Schillen is optioneel. Leg de twee helften in een ovenvaste schaal.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Voeg amandelboter, kokosolie en ahornsiroop toe aan een kleine steelpan. Verwarm tot het net gesmolten is en klop voortdurend door. Haal van het vuur en meng het citroensap en de kaneel erdoor.
  • Sprenkel het mengsel over de peerhelften. Voor het beste resultaat wrijf je het vocht met je vingers in de peren.
  • Bak 25-30 minuten of tot de peer zacht wordt. Haal voorzichtig uit de oven en leg op een bord.
  • Vul elke peer met een eetlepel kokosyoghurt (of room), strooi er de Biotona Recup Granola over en besprenkel optioneel met ahornsiroop of honing. Serveer warm.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Power Granola Recup

Post performance

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact