Recept
Pumpkin protein cookies
Kille herfstdagen zijn ideaal om knus binnen te blijven en samen koekjes te bakken! Deze pompoenkoekjes zitten boordevol eiwitten dankzij Biotona Pompoenpit proteïne. Dit poeder is de perfecte ondersteuning bij proteïnerijke diëten en een ideaal alternatief voor de sporter of voor iedereen die op zoek is naar een plantaardige eiwitbron. Kan jij wachten om te proeven tot ze helemaal afgekoeld zijn?
Ingrediënten (12 koekjes) | |
---|---|
Pompoenpuree | 120 ml |
Notenboter (pinda of amandel), glad en vloeibaar | 60 ml |
Kokosbloesemsuiker | 35 g |
Esdoornsiroop | 2 eetlepels |
Biotona Pompoenpit proteïne | 35 g |
Kokosbloem | 2 eetlepels |
Pompoenkruiden (of gemengde kruiden naar keuze, zoals kaneel, Biotona Gember, kardemom, Biotona Kurkuma) | 1 theelepel |
Bakpoeder | ½ theelepel |
Keltisch zout | Een snuifje |
Optioneel: | |
Donkere stukjes chocolade of chocoladeschilfers | 30 g |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, met bakpapier beklede bakplaat, oven |
- Voor het maken van de pompoenpuree ga je als volgt te werk: verwarm de oven voor op 200°C, snijd de pompoen doormidden, haal alle pitten eruit en leg de helften op de gesneden zijde op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak de pompoen gedurende ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte. De pompoen is klaar wanneer je er makkelijk in kan prikken met een vork en wanneer de schil hier en daar een bruine kleur krijgt en plooien vertoont. Haal deze uit de oven, laat afkoelen, verwijder de schil en mix het vruchtvlees. (Overschotten kan je bewaren in de vriezer.)
- Meng de pompoenpuree, de notenboter, de kokosbloesemsuiker en de esdoornsiroop in een mengkom.
- Voeg alle overige ingrediënten (behalve de chocolade) toe en meng tot je een glad koekjesdeeg bekomt.
- Rol 12 balletjes in je handen, leg ze op de bakplaat en druk ze plat om koekjesvormen te maken.
- Versier eventueel elk koekje met stukjes chocolade of chocoladeschilfers.
- Bak 12 minuten op 180°C. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de bakplaat.