
Recept
Gemakkelijke pannenkoeken met blauwe bosbessen
Super lekker zijn deze makkelijke ontbijtpannenkoeken van banaan, plantaardige melk en havermeel. Ze worden afgewerkt met Biotona gedroogde blauwe bosbessen.
Dit zijn 100% biologische Europese gedroogde blauwe bosbessen. Europese blauwe besjes groeien in het wild, zijn kleiner dan de meer gekendere Amerikaanse blauwe bessen en hebben zowel een blauwe schil als rood-blauw vruchtvlees. Dit is een duidelijke indicatie dat ze dan ook veel rijker zijn een bioactieve stoffen. Immers, hoe donkerder een bes, hoe meer antioxidanten ze bevat.
Ingrediënten (Voor 6 pannenkoeken) | |
---|---|
Banaan, geplet | 1 klein/middelgroot |
Amandel- of havermelk | 120 ml |
Havermeel | 75 g |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Biotona Blauwe bes | 2 eetlepels + 1 eetlepel als afwerking |
Yoghurt met kokossmaak | 1 eetlepel, als afwerking |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, pan met antiaanbaklaag |
- Meng de geplette banaan met de plantaardige melk in een mengkom.
- Voeg de havermeel en bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag maar meng zeker niet te lang.
- Meng 3 eetlepels Biotona gedroogde Blauwe bosbessen erdoor.
- Verwarm de pan met antiaanbaklaag op hoge stand tot deze gloeiend heet wordt.
- Verlaag het vuur vervolgens. Het is niet nodig om de pan in te vetten, maar als je er een hebt die makkelijk aanbakt, kun je een beetje kokosolie gebruiken. Bak de pannenkoeken goudbruin aan elke zijde, draai halverwege om.
- Serveer warm, werk af met de yoghurt en Biotona gedroogde Blauwe bosbessen.