Recept
New potatoes and asparagus salad with SuperSprouts
Eet jij wel eens sprouts of kiemen? Deze knapperige smaakbommetjes zijn niet alleen lekker, maar ook supergezond en goed verteerbaar. Ze verrijken deze heerlijke salade met de ontluikende kracht van een plant in wording.
Ingrediënten | |
---|---|
Nieuwe aardappelen | 250 g |
Groene asperges | 200 g |
Radijs | 9 |
Lente-uitjes, wit en groen gedeelte | 2 |
Extra vierge olijfolie | 2 eetlepels |
Citroensap | 2 eetlepels |
Dijon-mosterd | 1 theelepel |
Esdoornsiroop of honing | 1 theelepel |
Zout en peper | Naar smaak |
Biotona SuperSprouts | 2 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Stoompot of stoommandje Grote mengkom |
- Was de aardappelen, doe ze in de stoompot en stoom tot ze gaar zijn (controleer dit met een vork, dit duurt ongeveer 15 minuten).
- Was de asperges, verwijder de harde uiteinden, snij in kleinere stukjes en stoom ze ongeveer 5 minuten in de stoompot. De asperges moeten knapperig blijven.
- Snij de lente-uitjes, zowel het witte als het groene gedeelte.
- Snij de radijsjes.
- Maak de dressing klaar - doe olijfolie, citroensap, mosterd, esdoornsiroop, zout en peper in een kleine pot. Sluit de pot en schud tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
- Snij grotere aardappelen doormidden en doe ze in de grote mengkom samen met de asperges, de radijsjes en de uien. Voeg de dressing en de Biotona SuperSprouts toe en meng voorzichtig.