![](https://www.biotona.be/wp-content/uploads/multiseed-crackers-web.jpg)
Recept
Multi seed keto crackers
Heb je zin in de heerlijke crunch van een cracker zonder de zware koolhydraten? Deze knapperige low-carb-crackers zijn vrij van noten, gluten en zuivel en perfect om gezond te snacken. Dankzij hun laag gehalte aan koolhydraten en hoog gehalte aan vetten passen ze perfect in een ketogeen dieet. Dit dieet zorgt ervoor dat je lichaam ketonen aanmaakt uit je vetreserves als brandstof. Dit proces heet ketogenese. Ketonen zijn verbindingen die je lever aanmaakt uit je vetvoorraad als je bloedsuikerspiegel laag is. Wanneer je heel weinig koolhydraten eet, onthoud je je hersenen van glucose, hun belangrijkste energiebron. Bijgevolg spreken je hersenen de ketonenvoorraad aan om toch optimaal te kunnen functioneren.
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona Hennepzaad | 100 g |
Biotona SuperSprouts | 100 g |
Biotona Superfibres | 1 eetlepel |
Tamari saus | 1 eetlepel |
Extra vierge olijfolie | 2 eetlepels |
Verse tijm | 1 theelepel |
Gefilterd water | 2-3 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Oven |
- Meng de hennepzaden, de SuperSprouts en de Superfibres in een mengkom.
- Voeg tijm, tamari-saus, olijfolie en water toe en meng goed.
- Doe alles op een met bakpapier beklede bakplaat (of een silicone bakplaat zal ook geweldig werken!)
- Verspreid alles gelijkmatig in een dunne laag en druk een klein beetje aan. Bak ongeveer 20-25 minuten op 160°C, laat volledig afkoelen vooraleer ze in hapklare stukjes te breken.