Recept
Moringa guacamole
Het belangrijkste ingrediënt van Guacamole is avocado, een romige groene vrucht dat barst van de goed verteerbare enkelvoudig onverzadigde vetten. Hoewel het meeste fruit voornamelijk uit koolhydraten bestaat, bevat avocado veel gezonde vetten, vooral oleïnezuur, dat ook het belangrijkste bestanddeel is van olijfolie en waarvan wordt aangenomen dat het ons hart gezond houdt.
Ingrediënten | |
---|---|
Avocado's, rijp | 2 |
Sap van limoen | 1 |
Biotona Moringa | 1 theelepel |
Rode ui in blokjes gesneden | ½ |
Kerstomaatjes, gesneden | ½ kopje |
Jalapeno, fijngehakt | 1 eetlepel |
Koriander, vers, gesneden | 1 handvol |
Peper en zout | Naar smaak |
Benodigdheden |
---|
Mengkom |
- Schil de avocado's en verwijder de pit.
- Doe de avocado's, het limoensap en het Moringa-poeder in de mengkom. Pureer met een vork.
- Voeg de gesneden ui, de jalapeno, de kerstomaten, de koriander, het zout en de peper toe.
- Meng goed door alles goed om te roeren.
- Proef en kruid bij indien nodig aan. Serveer onmiddellijk.