Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Matcha coconut raw cupcakes

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Matcha coconut raw cupcakes

Matcha, de verfijnde groene poederthee uit Japan waar al eeuwenlang een ceremonieel aura rond hangt, is niet alleen geschikt voor het bereiden van een heerlijk kopje thee, het leent zich ook perfect voor gebruik in zoete snacks, zoals deze Matcha coconut raw cupcakes! Ze geven je gebak een gezonde twist en een sublieme groene kleur.

Biotona biedt 3 kwaliteiten Matcha aan. Het verschil in smaak is een gevolg van de duur van de overschaduwing, de grootte van de bladeren, de expertise en de ervaring van de boer en de groeiplaats (het klimaat, de bodemsoort, de hoogte…).  Je kan zelf kiezen welke Matcha je gebruikt afhankelijk van je eigen voorkeur.

Ingrediënten
Voor de onderste laag
Havermout ½ kopje
Amandelen ½ kopje
Geraspte kokos ½ kopje
Zout Een snuifje
Esdoornsiroop 2 eetlepels
Kokosolie 2 eetlepels
Koud water (indien nodig) 1 eetlepel
Voor de bovenste, groene laag
Cashewnoten 1 kopje
Volle kokosmelk (uit blik) ½ kopje
Esdoornsiroop 2 eetlepels
Citroensap Van een halve citroen
Biotona Matcha 2 eetlepels
Benodigdheden
Keukenmachine
  • Week de cashewnoten 6-8 uur in koud water, of als je geen tijd hebt, gedurende 30 minuten in warm water.
  • Bereiding van de onderste laag – doe de havermout en de amandelen in een keukenmachine en mix tot alles in kleine stukjes is gebroken. Voeg de geraspte kokos toe en mix opnieuw. Voeg het zout, de esdoornsiroop en de kokosolie toe, ontlucht totdat je een consistentie van nat zand bekomt. Als het deeg niet plakkerig genoeg is, voeg dan 1 eetlepel koud water toe en meng opnieuw.
  • Druk het deeg in 8 siliconen muffinvormen tot de helft gevuld is en plaats ze in de diepvries terwijl u de tweede laag bereidt.
  • Doe alle ingrediënten van de groene laag in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde en romige massa.
  • Giet het groene mengsel in de muffinvormpjes, over de korst en plaats het een nachtje of minimum gedurende 4 uur in de diepvries.
  • Haal ze minstens 30 minuten voor het serveren uit de diepvries.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Beginner's Matcha

Voor een “first date” met Matcha

Premium Matcha

Voor dagelijks gebruik

Extra premium matcha

Voor de ware Matcha-liefhebber

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact